Genç'ten kan bağışı teşekkürü

Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, kan bağışı kampanyası düzenleyen sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek için bir açıklama yaptı.Genç, ’’Kan vermenin büyük bir hayati değer olduğunu biliyorsunuz. Kan vermek insanlık...

Google Haberlere Abone ol
Genç'ten kan bağışı teşekkürü

Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, kan bağışı kampanyası düzenleyen sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek için bir açıklama yaptı.

Genç, ’’Kan vermenin büyük bir hayati değer olduğunu biliyorsunuz. Kan vermek insanlık görevidir. Toplumda kan bağışı bilincini artırmanın önemi büyüktür. Kan, kaynağı insan olan, elde edilebilmesi için başka bir alternatifi olmayan tek ilaçtır. Düşünün, hastamıza ilaç, serum lazım olduğunda onları gidip bir eczaneden alabiliriz. Ama kan lazım olduğunda mutlaka ve mutlaka bir insana başvurmamız lazım. Başka bir alternatifimiz yoktur. Bazı acil durumlarda ihtiyaç olan kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç bulunuyor. Bunun dışında yine düzenli kana ihtiyacı olan hastalarımız var. Kan hastaları lösemi, diyaliz hastaları, kanser hastaları her ay düzenli olarak 1 ila 5 ünite arasında kan kullanılıyor. Bunun için kan bağışı kampanyaları düzenleyen herkese, duyarlı Bafralı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar