Gençlik ve Spor Bakanı'ndan Van'daki terör saldırısına tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Bunlar sonuna kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler, o inlerden sökülüp atılacaklar. Bu noktada milletimizin içi müsterih olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı'ndan Van'daki terör saldırısına tepki
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Bunlar sonuna kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler, o inlerden sökülüp atılacaklar. Bu noktada milletimizin içi müsterih olsun." dedi.

Kılıç, kentteki ziyaretleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'dan gelen haberin kendilerini üzdüğünü ancak kararlılıklarını ve neye karşı mücadele verdiklerini tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

Van'da bu milletle hiçbir bağlantısı olmayan hain teröristlerin söz konusu terör saldırısını gerçekleştirdiğini ifade eden Kılıç, Kurban Bayramı'nın birinci gününde tüm İslam aleminde inananların kurban ibadetini yerine getirdiğini hatırlattı.

Kılıç, terör örgütünün daha önce de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in aile kabristanının içerisine patlayıcı düzenek yerleştirdiğini hatırlatarak, Van'da bu millete karşı olan hıncını ortaya koyan terör şebekesinin kara yüzünü, hain yüzünü gösterdiğini kaydetti.
Terör saldırısında 46'sı sivil 2'si polis olmak üzere 48 yaralı olduğunu ve AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştiğini dile getiren Kılıç, Burada terörün hedefi belli. Milletimizin kardeşliğini, milletimizin birliğini, beraberliğini, geleceğe olan yürüyüşümüzü çekemeyenler, bunu istemeyenler, güçlü bir Türkiye'yi istemeyenler, milletiyle, devletiyle bir araya gelmiş olan bir Türkiye'yi istemeyenler bunlar yapmaya çalışıyor, bunların taşeronları... Bunların uluslararası da uzantıları var. Malum FETÖ terör örgütüyle, bölücü terör örgütleri artık işbirliği içerisinde." dedi.

Terör örgütlerinin tek amacının, Türkiye'de olumsuzluk yaşatmak olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:
"Hala eğer bunlara müsamaha gösterenler varsa ben onlara şaşıyorum. Çünkü ne Avrupa'da ne dünyanın hiçbir yerinde teröre müsamaha gösterilmez, terörist, teröristtir. Bununla ilgili olarak da gerekli muameleyi görür. Şu an da güvenlik güçlerimiz, polisiyle, askeriyle en büyük fedakarlığı göstererek mücadele ediyorlar. Biz siyasi olarak, vatandaş olarak, sivil vatandaşlarımızla beraber, mülki idaremizle beraber el ele, kol kola mücadele içerisindeyiz. Asla ve asla bundan geri durmayacağız. Bu teröristlere destek veren her kim varsa onlar kadar da alçaktır. Her kim bunlara en ufak şekilde bir destek veriyorsa onlar kadar alçaktır. Bütün bu hainliklerine, bu cinayetlerine ortaktır."

Mübarek bayram gününde bu tip bir açıklama yapmak zorunda kalmaktan dolayı üzüntüsünü dile getiren Kılıç, terörle mücadelelerinin sonu "hayır" olacağına inandıklarını da dile getirdi.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında yaptığı açıklamaların açık olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan'ımızın ortaya koyduğu duruş açıktır. Partimizin, hükümetimizin duruşu bellidir. Bunlar sonuna kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler, o inlerden sökülüp atılacaklar. Bu noktada milletimizin içi müsterih olsun. Biz bu yola başımızı koyduk. Biz bu yolda gece gündüz demeden yürüyeceğiz. Tüm hükümetteki arkadaşlarımız, bakan arkadaşlarımız, Sayın Başbakan'ımız, Cumhurbaşkanı'mız, milletimizle bu yolda yürüdüğümüz bellidir. Talimatlar açıktır. Hepsini inşallah ülkemizden söküp atıp, bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar