Gençlik merkezi 300 öğrenciye hizmet verecek

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaymakamlığa bağlı faaliyet gösteren gençlik merkezi kursları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik merkezi 300 öğrenciye hizmet verecek

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaymakamlığa bağlı faaliyet gösteren gençlik merkezi kursları başladı. Basketboldan voleybola, satrançtan müzik, sanat ve halk oyunlarının yer aldığı kurslarda 300 öğrenci faydalanacak.

    Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında kabul edilen 2 projenin uygulanmaya başlaması nedeniyle nedeni ile tören düzenlendi. Törene Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende kurslara katılan öğrenciler eşofman, ayakkabı, tişört ve çorap gibi malzemeler dağıtıldı, öğrenci ve davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

    Dezavantajlı ve sosyal faaliyet imkanı olmayan öğrencilere bu imkanı sağlamak amacıyla hafta sonları 2 gün olarak kurslarda öğrenciler 256 saatlik eğitim alacak. Proje kapsamında öğrenciler, ücretsiz sevişlerle kur merkezlerine taşınacak.

    Proje Koordinatörü Mehmet Baki Çeçen, dezavantajlı çocukların merkeze gelerek kendilerini sosyal alanda geliştirdiklerini söyledi. Çeçen, 2 yıldan bu yana süren projeler ile bir çok öğrencinin sanatsal ve sosyal yönlerini geliştirmenin yanı sıra çeşitli illere yapılan geziler ile görmedikleri yerleri görme imkanı bulduklarını kaydetti.

    Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, öğrencilere ders durumlarını ve hedeflerini sordu. Ermiş, her branşta en az bir öğrencinin kendini kanıtlamasını ve başarı sağlamasını hedeflediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar