Gençlik kampı deniz kenarında yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve 13 yıldır aralıksız sürdürülen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 14’ncüsü, görkemli bir açılış töreniyle 2014 sezonuna ‘Merhaba’...

Google Haberlere Abone ol
Gençlik kampı deniz kenarında yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve 13 yıldır aralıksız sürdürülen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 14’ncüsü, görkemli bir açılış töreniyle 2014 sezonuna ‘Merhaba’ dedi.

Bu yıl ilk kez Gemlik’te deniz kenarında düzenlenen kampın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gençlere kentlilik bilincini aşılamayı hedef alan organizasyon sonunda en başarılı 24 öğrencinin yurt dışı tatiliyle ödüllendirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi adına BURFAŞ tarafından düzenlenen ve 13-15 yaş grubundaki gençlere aynı zamanda tatil yapma imkanı da sunan Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, Gemlik’in Karacaali bölgesinde, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’nin de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’nın mini konseriyle başlayan törende öğrenciler, müzik eşliğinde kamp dansını gerçekleştirdi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte geleneksel kamp ateşini yaktı. Kamp ateşinin yakılmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilerle birlikte plaj voleybolu oynadı. Başkan Altepe, B4 Grubu’ndan Beyza Emre ve B5 Grubu’ndan Gülsena Ekin ile birlikte, dönem plaketini kamp kütüğüyle buluşturdu.

İlk yıllarda Ürünlü’de, sonraki yıllarda da Uludağ eteklerindeki Yiğitali köyünün Göl Pınarlar mevkiinde gerçekleştirilen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, bu yıl ilk kez deniz kenarına taşınarak Gemlik’in Karacaali bölgesinde, çam ağaçları ve tarihi çınar ağacıyla donatılan çehresiyle denize sıfır bir alanda yapılıyor. Yüzmeden kano derslerine, tiyatro ve müzikten resme kadar birçok alanda etkinliğin yapılacağı, basketbol, voleybol, futbol gibi sportif faaliyetlerle süslenen kamp; sunumlar, gezici kütüphane, okuma saatleri ve eğlencelerle renklenecek. 18 Haziran’dan 26 Ağustos’a kadar 8 dönem düzenlenecek olan ve her dönem 150 öğrencinin hazırlanacağı kampın final gecesi, 29 Ağustos’ta Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Kamp sonunda başarılı bulunan 24 öğrenci, yurt dışı tatiliyle ödüllendirilecek.

‘Bir kentin geleceğini o kentin gençliği belirler’ düşüncesiyle yola çıktıklarını ve bu anlamda Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın 14 yıldır gelecek nesillere yatırım yapan bir organizasyon halini aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kampın Büyükşehir Belediyesi’nin en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Projenin öncelikli hedefinin yaşadığı şehre ve toplumsal hayata duyarlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu duyarlılıkla kampımız, yenilenen yüzü ve yeni alanlarıyla gençlerimizin yaz tatillerini renklendirecek. Denize sıfır mekanda organize edilen kamp ile 13-15 yaş arası gençlerimizin unutulmaz anılar yaşayacaklar. Onları doğa, spor ve sanatla buluşturacağız. Kampımız, gençlerimiz, Bursa’mız, insanımız için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise ülkenin en önemli zenginliğinin genç nüfus olduğunu kaydetti. Kent Gönüllüleri Kampı’nın toplumsal entegrasyonu sağlayan en önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Son dönemde nüfus artış hızımızda azalma olsa da Avrupa ülkeleri arasında en genç nüfusa sahibiz. Ama bu genç nüfusun ülkemiz için avantaja dönüşmesi için gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. İyi eğitim vermemiz, ülkelerini seven, insanını seven, değerlerine bağlı, kültürüne, inancına bağlı gençler olarak yetiştirmemiz lazım. Onun için eğitim dönemlerinin dışında bu tür kamp dönemleri de gençlerimiz için çok önemli. Sevgili gençler; kamp dönemini iyi geçirin. Burada sonsuza kadar sürecek dostluklar edinin. Bu kampı düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar