Gençlerin Tweetlerinden Korkuyorlar

Mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı gençlerin tweetlerinden korkmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Gençlerin Tweetlerinden Korkuyorlar



Ankara'dan uçakla İstanbul'a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi gölet mevkiinde düzenlenen mitinge katıldı. Yoldaki parklanmalar nedeniyle içerisinde bulunduğu otobüs miting alanına giremeyince Kılıçdaroğlu, partlilere meydanda kurulan platformdan hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile, Avcılar, Esenyurt ve Başakşehir belediye başkan adayları da eşlik etti.

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözüyle iktidara gelen AK Parti'nin bu sözlerinin arkasında durmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Benim hakkımda dava açmış sanıyor ki ben dava açınca korkacağım. Ayakkabı kutusundan korkan adamdan korkulur mu? Gençler tivit atıyor korkuyor” dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerinden AK Parti'ye oy veren yurttaşların alınmamasını isteyen Kılıçdaroğlu; "Ben iktidara söylüyorum. Çünkü onlara yalan söylediler. Oy verin yoksulluğu önleyeceğiz dediler. Oy verin yasakları kaldıracağız dediler. Yasakları kaldırdılar mı? Yeni yasaklar getiriyorlar. Ben yürütme organının başıyım diyor. Ben senin neler yürüttüğünü çok iyi biliyorum. Bu millet de öğrendi. Bir iktidar verdiği sözün arkasında durmadı ve söylediklerinin tam tersini yaptı. Yolsuzlukları önleyeceğim dedi, iktidar oldu yolsuzluklara çanak tuttu ve yolsuzluğu yapan bir numaralı aktör oldu.” dedi.

Gençlere CHP’ye oy vermeleri çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Gençlerin attığı 140 karakterli Twitter’dan korktu. Diktatörlerin temel özelliği korkak olmalarıdır. Bizim gençlere hayranım. Gençleri kutluyorum onlar bir diktatörü dize getirdiler, pes ettirdiler. 2,5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Önünüzde 2 seçenek var; ya özgürlükten yana ya da karanlıktan yana oy kullanacaksınız. Özgürlükten yana oy kullanacaksınız adresiniz belli altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi.” dedi.

"DÜNYANIN EN PAHALI HURDALIĞI BİZDE"

İstanbul’a 1 milyon 200 bin Avro verilerek alınan otobüslerin yokuşları çıkamadığı için kullanılamadığını vurgulayan CHP lideri şöyle konuştu: "Çünkü Hollanda’dan satın aldılar. Dünyada dağ olmayan tek ülke Hollanda, düz arazi. Kendi koşullarına göre otobüs üretmişler. İstanbul 7 tepeli. Yolcular biniyor, yokuş çıkmıyor. Dünyanın en pahalı hurdalığı bizde. Sizin paranızla yaptılar. İstanbul'un Kadir abisi hazır. Malı götürmeye hazır. Abi olarak tanıtan Topbaş'a soruyorum, Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Biz neden Hollanda'dan otobüs alıyoruz?”

"KAÇMAZSA HESABINI SORACAĞIZ"

Öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz seyahat sözü veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Sarıgül, 'İstanbul’u İstanbul’dan yöneteceğim' diyor. İstanbul İstanbul’dan yönetilmiyor. Bahar temizliği yapacağız. Söz veriyorum Dünyanın neresine giderse gitsin Ömer El Beşir’in kucağından alacağım, Türkiye’ye getireceğim ve hesabını soracağım. Kaçmazsa hesabını soracağız.” dedi.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, parti midibüsüne geçti. Kılıçdaroğlu alandan vatandaşları selamlayarak ayrıldı.

Yorumlar