‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması düzenliyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan yarışmaya 14-29 yaş aralığında bulunan gençler başvurabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması düzenliyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan yarışmaya 14-29 yaş aralığında bulunan gençler, 03 Ocak-28 Mart 2014 tarihleri arasında başvurabilecek. Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; onlarda tek devlet tek millet idealini kazandırmak ve okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl üç konu başlığında değerlendirilecek.

Ecdadımız, (Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, Hz. Mevlana, Yunus Emre) Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale-Malazgirt Zaferi olmak üzere üç konu başlığından oluşan yarışmanın başvuru formuna ve afişine www.genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

3 Ocak-28 Mart 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda gönderilen mektuplar Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üç kategoride değerlendirilecek. Birinci kategori ortaokul ve lise, 2. kategori üniversite ve 3. kategori ise okumayan 14-29 yaş arası gençlerden oluşacak. Değerlendirmenin ardından 30 Nisan 2014 tarihinde ise sonuçlar açıklanacak.

YARIŞMA GİBİ ÖDÜLLERİ DE DİKKAT ÇEKİCİ

Yarışma sonuçları www.gsb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Değerlendirmenin sonunda kendi kategorilerinde birinci olanlara tablet bilgisayar ile bakanlık kitap seti, ikinci olanlara akıllı telefon ile bakanlık kitap seti, üçüncü olanlara ise bakanlık kitap seti ödül olarak verilecek.
CİHAN

Yorumlar