Gençlerden darbe girişimine suç duyurusu

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup genç, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunarak örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Gençlerden darbe girişimine suç duyurusu
Sosyal medya üzerinden tanışarak bir araya gelen bir grup genç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin suç duyurusunda bulundu, örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Suç duyurusunda bulunulmasının ardından grup adına açıklama yapan Süleyman Sevinç, ülkenin 15 Temmuz gecesinde FETÖ mensubu teröristler tarafından alçakça ve haince gerçekleştirilen bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsattı.

FETÖ'nün 1960'lı yıllardan itibaren ülkede siyasi, ekonomik, dini ve kültürel değerlerle oynadığını ve son olarak olayı masum insanların canına kast etmeye kadar getirdiğini belirten Sevinç, meşru, seçilmiş iktidarın ve siyasilerin dik duruşuyla hain darbe girişiminin önüne geçildiğini anlattı.
Sevinç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerine ve siyasi liderlere teşekkür etti.

FETÖ'nün elebaşı Gülen'in iade edilmesini isteyen Sevinç, ABD'nin Gülen'i teslim etmemesi halinde Türk halkının gözündeki meşruiyetini yitireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Sevinç, "Gerek geçmişte gerekse 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hadiseler bizleri derinden etkiledi. Bu konuya karşı olan tutumumuz bir Çanakkale Savaşı, bir Kurtuluş Savaşı kadar önem arz etmektedir ve bu mücadelede sizi yalnız bırakmayacağımıza Allah şahit olsun" dedi.

Öte yandan, Nihat Çetin isimli vatandaş da FETÖ ile irtibatı tespit edilenlerden emekli olanların maaşlarının kesilmesi talebiyle savcılığa başvurdu. Çetin, kazanılmış hakkın örgüt üyeleri için söz konusu olamayacağını ifade etti.

Kendisinin 10 yıl önce polislik mesleğinden bu örgüt tarafından uzaklaştırıldığını anlatan Çetin, hakkını aramayı ve FETÖ'ye karşı mücadele etmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Yorumlar