Gençlerde uyuşturucuya bağlı suçlarda ürküten artış

Almanay'nın Baden Württemberg Eyaleti ve çevresinde gençlerin şiddete yönelme eğilimleri ve şiddet suçları azalmasına karşın, narkotik suçlarda artış meydana geldi. İçişleri Bakanlığının 2013 yılı ile ilgili açıkladığı suç istatistiklerinde...

Google Haberlere Abone ol
Gençlerde uyuşturucuya bağlı suçlarda ürküten artış

Almanay'nın Baden Württemberg Eyaleti ve çevresinde gençlerin şiddete yönelme eğilimleri ve şiddet suçları azalmasına karşın, narkotik suçlarda artış meydana geldi. İçişleri Bakanlığının 2013 yılı ile ilgili açıkladığı suç istatistiklerinde gençler arasında uyuşturucu maddelere bağlı suçlarda belirgin artış dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Reinhold Gall uyuşturucu madde bağımlılığının gençlerde değersizlik hissi oluşturduğuna dikkat çekti. Gençlik suçları istatistiklerine göre uyuşturucu kaynaklı suçlarda, bulundurma ve kullanmada yüzde 30, ticaretini yapmada ise yüzde 50 civarında bir artış meydana geldi.

İstatistiklere yansıyan artış oranlarının önemli nedenlerinden birinin polisin bu tür suçlara yoğunlaşmasından dolayı birçok vakanın tespiti olarak açıklandı. Uyuşturucu kaynaklı suçlarda en öne çıkan suç unsuru Kenevir olarak belirlendi. Bu konuda 7 bin civarında vaka tespit edildi.

Vakalarda yüzden fazla 14 yaş altı çocuk suçlu da kayıtlara geçti. 2013 polis istatistiklerinde gençlik suçlarında genel bir düşüş yaşandığı görülürken, bunun suç unsurlarına göre dağılımı ise hırsızlıkta yüzde 13, yaralamada yüzde 10,7, mülkiyete zarar vermede 17,6, soygunda ise yüzde 15,4 olarak gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar