Gençler Soma için yürüdü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, ayrı liselerden bir araya geldikleri öğrenilen gençler, Soma’daki kömür madeni kazasında hayatını kaybedenler için yürüdü. İlçenin Doğu Yakası Belediye Meydanı'nda toplanan liseli gençler, burada Soma’daki...

Google Haberlere Abone ol
Gençler Soma için yürüdü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, ayrı liselerden bir araya geldikleri öğrenilen gençler, Soma’daki kömür madeni kazasında hayatını kaybedenler için yürüdü.

İlçenin Doğu Yakası Belediye Meydanı'nda toplanan liseli gençler, burada Soma’daki kömür madeni kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Tarihi Çarşamba Yürüyüş Köprüsü'nden Batı Yaka Zübeyde Hanım Meydanı'na kadar ellerinde dövizlerle ve sloganlar atarak yürüyen gençler, buradan tekrar köprüden belediye meydanına gelerek eylemi bitirdi. Gençler açtıkları dövizlere; 'Acınız acımızdır Soma', 'Bir avuç kömür için, bir ömür veren Soma', 'Gün kömürden daha kara', 'Biz ısınalım diye morgda buz gibi bedenler' yazdıkları görüldü. Öte yandan, eylemin başından sonuna kadar polis tedbir aldı.

CİHAN

Yorumlar