Gençler çayda buluşuyor

Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Muammer Bayraktar, Türkiye’nin değişik illerinden gençlerin Rize’ye geleceğini ve 'Gençler Çayda Buluşuyor' projesi kapsamında birçok etkinliğe katılacağını söyledi. Bayraktar,...

Google Haberlere Abone ol
Gençler çayda buluşuyor

Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Muammer Bayraktar, Türkiye’nin değişik illerinden gençlerin Rize’ye geleceğini ve 'Gençler Çayda Buluşuyor' projesi kapsamında birçok etkinliğe katılacağını söyledi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü tarafından Ekim 2013 başvuru döneminde Avrupa Birliği’ne sunulan 'Gençler Çay’da Buluşuyor/Youth Meeting At Tea Break' projesinin kabul edildiğini hatırlattı.

Muammer Bayraktar, açıklamasında şöyle dedi: “Ülkemizin farklı illerinden gençleri bir araya getirerek çayda buluşturarak hem kültürel paylaşım ve etkileşim atmosferi oluşturmak hem de çay konusunda yerel değerlerimize sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Projemiz Van, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kars ve Iğdır illerinden gelecek 18-29 yaş aralığındaki gençlerle birlikte yürütülecektir. Belirlenen illerdeki gençlik merkezleri ile irtibata geçilerek projeye katılacak gençler belirlenmektedir. Her ilden ikişer gencin katılacağı 12 kişilik bir misafir grubu ile Rize ekibinin yer alacağı toplam 30 kişilik katılımcı grubu ile projenin ana faaliyeti çayda buluşma etkinliği (çay bahçesi gezisi, çay toplama, çay fabrikası gezisi) ve kültür gecesi gerçekleştirilecektir. Kültür gecesinde Rize iliyle özdeşleşen yerel simgelerimiz, ürünlerimiz başta olmak üzere, diğer illerden gelen gençlerin kendi kültürel değerlerini paylaşacağı, anlatacağı bir alan oluşturulacaktır. Gençlerle bir dizi ziyaretler yapılacaktır.”

Proje Temsilcisi Şafak Tüfek ise 28 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında Rize’yi ve çayı en güzel şekilde tanıtacaklarını belirterek Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve ÇAYKUR’a gençlere ve projeye vermiş oldukları destek için teşekkürler etti. CİHAN

Yorumlar