Genç şairler altınla ödüllendirildi

Dil, kültür ve edebiyat dergisi Yağmur ile Fatih Koleji iş birliğiyle düzenlenen şiir yarışmasında, dereceye girenler Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Genç şairler için Zeytinburnu Fatih Koleji'nde ‘Fatih-Yağmur Şiir Şöleni’ adı...

Google Haberlere Abone ol
Genç şairler altınla ödüllendirildi

Dil, kültür ve edebiyat dergisi Yağmur ile Fatih Koleji iş birliğiyle düzenlenen şiir yarışmasında, dereceye girenler Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Genç şairler için Zeytinburnu Fatih Koleji'nde ‘Fatih-Yağmur Şiir Şöleni’ adı altında bir tören düzenlendi. Kolej Müdürü Ahmet Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlayan törende ‘Bizim Şiirimiz’ isimli bir panel yapıldı. Panele Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz ve dergi şairlerinden Mehmet Erdoğan, Mustafa Oğuz, Kalender Yıldız ve Hasan Çağlayan ile çok sayıda konuk şair ve akademisyenin katıldı. Yapılan konuşmalarda gerçek şiirin nasıl yazılması gerektiğine işaret edildi ve bunun için ciddi emek gerektiğine vurgu yapıldı. Törende sahne alan Fatih Müzik Grubu ise davetlilere mini bir müzik ziyafeti çekti. Ödül töreninde daha sonra sahne alan konuk şairler yazdıkları şiirlerden numuneler seslendirdi. Şairlerin okudukları birbirinden duygusal şiirlerle renk kattıkları törende daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışma sonunda; Fatih Refet Karaman Koleji’nden Sema Duman, ‘Güneşi Sırtlayan Çocuk’, Fatih Kasımoğlu Koleji’nden Furkan Nane, ‘Denize Yolculuk’ ve Fatih Çobançeşme Koleji’nden Muhammed Emin Genç ise ‘Subjektif Zaman’ şiiriyle birinciliğe layık görüldü. Birincilere ödüllerini şair Ahmet Metin Şahin verdi. Birinci olan öğrenciler, cumhuriyet altını ve bir yıllık Yağmur dergisi aboneliği ile ödüllendirildi.

Bu arada törende şair Mehmet Erdoğan’a ise vefa ödülü takdim edildi. Erdoğan’ın ödülünü Fatih Üniversite Edebiyat Bölümü Başkanı Mehmet Gümüş Kılıç verdi. Törende ayrıca diğer konuk ve jüri üyesi şairlere de etkinlik anısına plaket takdim edildi. Bu yıl ilki düzenlenen şiir yarışması gelecek yıl itibariyle Türkiye'de çapında geleneksel olarak devam edecek. Yarışmaya Marmara bölgesindeki Fatih kolejlerinde okuyan 185 öğrenci katıldı. 15 şair tarafından yapılan değerlendirmede 19 şiire derece verildi. Birbirinden genç şairlerin yarıştığı değerlendirmede birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerine 3'er öğrenci layık görüldü.

YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Cihan’a konuşan ve yarışmada birinci olan genç şairlerden Sema Duman, ”Bu dereceyi beklemiyordum. Bu şiiri çok önceden yazmıştım. Bilerek bu konuyu dile getirdim. Hep kanayan bir yara gibi. Dereceye girdiğim için çok çok sevinçliyim.” dedi.

Birinciliği paylaşan Muhammed Emin Genç de ”Şiirimi hocam beğenip göndermiş. Şiirimi şair babama ithaf olunur. Beni yetiştirmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şiir yarışmasını değerlendiren şair Mehmet Erdoğan, ”Öğrencileri çok yetenekli buldum. Juri üyeleri başkanı olarak son ben kontrol ettim. Şiirler çok seviyeli şiirler. Adeta şiir çok iyi bilen ruh ve kalıptın çıkmış gibi. Şahsen şaşırdım.” dedi.

Jüri üyesi Ahmet Metin Şahin ise ”Delikanlılara baktım maşallah, alt yapıları da var gibi. Şairlik kolay bir şey değil, zor bir meslek.” diye konuştu. Şahin etkinlik konusunda ise “Şiiri ölü gibi görüyordum. Ama burada havaya kalktığını, dikeldiğini fark ettim ve sevindim.” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen öğretmenler de unutulmadı. Emektar öğretmenlere gün anısına takdir ve başarı belgeleri verildi.

CİHAN

Yorumlar