Genç nesillere süt içme bilinci aşılandı

Zonguldak’ta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce düzenlenen Süt Günü’nde çocuklara süt içme bilinci aşılandı.     Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa hayatımızın her döneminde vücudun...

Google Haberlere Abone ol
Genç nesillere süt içme bilinci aşılandı

Zonguldak’ta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce düzenlenen Süt Günü’nde çocuklara süt içme bilinci aşılandı.

    Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa hayatımızın her döneminde vücudun en gerekli besin maddelerinden biri olan sütün faydalarını öğretmek ve genç nesillere süt içme alışkanlığının kazandırılması hedeflendi. Ekinliğin sonunda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

    Zonguldak Fener İlkokulu bahçesinde düzenlenen Dünya Süt Günü etkinliğine katılan öğrenciler, “Süt herkesin dişlerini iyileştiriyor, kemiklerini güçlendiriyor. Sağlıklı olmak için süt içmeliyiz. Sütü çok seviyoruz. Yatmadan önce ve sabah kalkınca içiyoruz. Süt içmezsek büyüyemeyiz. Bu yüzden de süt içmeyi her arkadaşımıza tavsiye ediyoruz.” dedi.

    Programda konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, süt gelişme çağındaki insanlar için olmazsa olmaz bir besin maddesi olduğunu söyledi. Ailelerin bu durumu benimseyip çocuklarına her gün mutlaka bir bardak süt içirmeyi ihmal etmemesi gerektiğinin altını çizen Aylanç, bu tür etkinlikleri düzenleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik ise şunları söyledi: “Okullarda yürütmüş olduğumuz süt dağıtımı projemiz devam ediyor. Bakanlığımız sadece süt içenleri değil, aynı zamanda süt üretenleri de teşvik ediyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza, sütü insanlarımıza ucuza ulaştırmaları adına hayvancılık desteklemeleri yapılıyor. Bütün bunları niye yapıyoruz? Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için. Artık genç nesillerin süt içme alışkanlığı kazanmasına çok önem veriyoruz”

    Daha sonra Valilik önüne stant açan Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, vatandaşları süt ve süt ürünleri konusunda bilgilendirdi. Süt dağıtımı yapıldı. CİHAN

Yorumlar