Genç mülteciler desteğe muhtaç

Bavyera hükümeti, yaşları reşit olmayan ve velisiz Almanya’ya gelen mültecileri, mülteci kampı yerine gençlik merkezlerinde barındırmayı planladı, ancak bu konuda ciddi bürokratik engellerin ortaya çıktığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Genç mülteciler desteğe muhtaç

Bavyera hükümeti, yaşları reşit olmayan ve velisiz Almanya’ya gelen mültecileri, mülteci kampı yerine gençlik merkezlerinde barındırmayı planladı, ancak bu konuda ciddi bürokratik engellerin ortaya çıktığı bildirildi. Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinin haberine göre bu konuda çok sayıda resmi mercinin ve sivil toplum örgütünün söz sahibi olduğu kaydedildi.

Bayerkaserne adlı mülteci kampında kalan yaklaşık 130 genç mültecinin yakın bir tarihte küçük gruplar halinde evlere taşınacakları ve onlara gençlik yardımı verileceği açıklandı. Ancak genç mülteciler için hazırlanan yeni sistemin henüz tam rayına oturmadığı kaydedildi. Öncelikle bu gençlere yardım edecek yeterince personel olmadığı bildiriliyor.

Bu bağlamda Münih Gençlik Dairesi yetkililerinin ellerinden geleni yapması ve tüm kurum ve derneklerin projeye destek vermesi talep ediliyor. CİHAN

Yorumlar