Genç, mahkemeye dert yandı: Uyuşturucuya alıştıktan sonra suç işlemeye başladım

Eskişehir’de hırsızlık suçundan hakim karşısına çıkan 22 yaşındaki A.B. isimli gencin uyuşturucu konusunda anlattıkları hem mahkeme heyetini hem de kendisini duygulandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Genç, mahkemeye dert yandı: Uyuşturucuya alıştıktan sonra suç işlemeye başladım

Eskişehir’de hırsızlık suçundan hakim karşısına çıkan 22 yaşındaki A.B. isimli gencin uyuşturucu konusunda anlattıkları hem mahkeme heyetini hem de kendisini duygulandırdı. Mahkemede anlatılanlar, uyuşturucunun gençleri ne hale getirdiğini gözler önüne serdi. Buğulu gözlerle uyuşturucunun kendisini soktuğu kötü durumu mahkemeyi anlatan A.B., torbacılar ve kötü arkadaş çevresi sayesinde önce uyuşturucuya, ardından da uyuşturucu almak için hırsızlık yapmaya başladığını söyledi.

“Uyuşturucuya alıştıktan sonra suç işlemeye başladım, çünkü uyuşturucuyu satın almam gerekiyordu, ondan önce hiç suç işlemiş değildim.” diyen A.B., mahkeme heyetine bu illetten kurtulmak istediğini belirterek, “Uyuşturucuyu alıp hırsızlık yapıyorduk. Çaldığımız malları bize uyuşturucuyu alıştıranlara götürüp satıyorduk. Bu hayattan kurtulmak istiyorum, bu hayat, hayat değil.” diye konuştu.

A.B., kendisine iyi bir gelecek hazırlamak için doğdu köyden Eskişehir merkeze geldi. Ardından bir iş yerinde iş bulup asgari ücretle çalışmaya başladı. Ancak A.B., bu süreçte bir arkadaşıyla birlikte hırsızlık olayına karıştı. A.B., kentteki bir eve girerek televizyon, laptop ile bir miktar parayı alarak kaçtı. Konuyla ilgili çalışma başlatan polis, A.B. ve arkadaşını, çaldıkları eşyaları satamadan yakaladı. Eşyalar iş yeri sahibine teslim edilirken, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheli A.B., savcılık ifadesinin akabinde ‘Kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık suçundan’ nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

A.B.’nin mahkemede anlattıkları, uyuşturucunun gençleri nasıl bir bataklığa sürüklediğini gözler önüne serdi. Yaşadıklarını buğulu gözlerle anlatan A.B., daha önce hiç suç işlemediğini ancak uyuşturucuya alıştıktan sonra hırsızlık yapmaya başladığını aktardı. Uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapmaya başladığını kaydeden A.B., “Uyuşturucuya alıştıktan sonra suç işlemeye başladım. Çünkü uyuşturucuyu satın almam gerekiyordu. Ondan önce hiç suç işlemiş değildim.” dedi.

Uyuşturucuya, torbacılar ve kötü arkadaş ortamı sayesinde alıştığını vurgulayan A.B., yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beni Kuyubaşı'ndaki torbacılar ve ayrıca kötü arkadaş ortamı alıştırdı. Biz çaldığımız eşyaları Kuyubaşı'ndaki, emniyete belirteceğim kişilere, gidip teslim ediyorduk. Diğer hırsızlık olaylarında çalıntı mal olduğunu bile bile satın alan kişileri kolluğa tek tek göstermek istiyorum. Kimliğimin gizli tutulmasını istiyorum, çünkü bunlardan zarar görebilirim.”

Artık bu hayattan kurtulmak istediğini belirten A.B., “Bu hayattan kurtulmak istiyorum. Bu hayat, hayat değil. Uyuşturucu kullandığım için hafızam çok iyi değil.” diye konuştu. A.B., arkadaşı R. ile yaptıkları ve kısa sürede polis tarafından yakalandıkları hırsızlık olayını da şöyle anlattı: “Ben ve R., belirtilen adrese hırsızlık amacıyla girmiştik. Kapıyı kurbağacık yardımıyla açtım, içeriye beraber girdik. Işıklar kapalı olduğu için içerde insan olmadığını anlayınca, bu eve girmeye karar vermiştik. Buradan bir LCD TV, 70-80 TL civarında para, bir tane de laptop bulup, çarşaf gibi bir şeye sarıp R. ile beraber kapıyı kapatıp çıktık. Bu olaydaki eşyaları satamadan polis tarafından yakalandık.”
Mahkeme, A.B.’yi, kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle hırsızlık suçundan tutuklanmasına karar verdi.



CİHAN

Yorumlar