Genç kızın karnından 7 kilo 600 gram ağırlığında kitle çıkarıldı

Diyarbakır’da karın ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 18 yaşındaki bir kızın karında 7 kilo 600 gram ağırlığında bir kitle tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Genç kızın karnından 7 kilo 600 gram ağırlığında kitle çıkarıldı

Diyarbakır’da karın ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 18 yaşındaki bir kızın karında 7 kilo 600 gram ağırlığında bir kitle tespit edildi. Doktorları ve ailesini hayrete düşüren kitle hastanenin doktorlarından Prof. Dr. Yusuf Yağmur tarafından yapılan bir saatlik ameliyatla alındı. Kitlenin ne olduğu yapılacak biyopsi sonucunda netleşecek.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir operasyonla 18 yaşındaki Halise Kocamanoğlu'nun karnından 7 kilo 600 gram ağırlığında kitle çıkarıldı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Şefi Prof. Dr. Yusuf Yağmur başarılı bir operasyonla kitleyi genç kızın karnından aldı. Hastanın karnından, karın ön duvarı, böbrek çevresi ve karaciğerin altını kaplayan 7 kilo 600 gram ağırlığında büyük bir kitlenin çıkarıldığını belirten Prof. Dr. Yusuf Yağmur, “Hasta Bismil ilçesinde kitle tanısı olarak bize sevkli geldi, tetkik ve tahliller, film sonuçları sonucunda karın boşluğu içinde kitle tespit ettik. Hasta son bir yıldır giderek artan karın şişliği şikayeti ile başvurdu. Fiziki bakımda tüm karını kaplayan, düzgün yüzeyli, sert bir kitle saptandı.” ifadelerini kullandı.

"ÖLÜM RİSKİ ÇOK YÜKSEK BİR HASTAYDI"

Operasyonun bir saat sürdüğünü anlatan Yağmur, "Operasyonda karın boşluğunun tamamını dolduran overiyal olabilecek düşünülen 35X30X30 santim çapında kitle çıkartıldı. Hastanın erken teşhisi hayatını kurtardı aksi taktirde ölüm riski yüksek bir hastamızdı. Daha önce hiç bu kadar büyük bir kitleye rastlamamıştık. Hastamızın sağlık durumu şu an gayet iyi." dedi.

Karnındaki kitleden kurtulan 18 yaşındaki Halise Kocamanoğlu da, "Son zamanlarda karnımda giderek büyüyen bir şişlik oluşmaya başladığını hissediyordum. Ancak şişlik hissi zaman zaman kayboluyor, bir süre sonra yeniden görülüyordu. Fakat son dönemde karnımdaki şişlik giderek büyümeye başlayınca Bismil'de doktora gittim. Oradan beni Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Yusuf Yağmur muayene ederek gerekli tetkikler yapıldı ve karnımda büyük kitle olduğu anlaşıldı. Başarılı bir operasyonla sağlığıma kavuştum. Şu anda durumum çok iyi Allah razı olsun çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Halise Kocamanoğlu'nun babası Mehmet Kocamanoğlu'da "Yusuf Hocadan Allah razı olsun. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok güzel bir hastanedir ve tüm personelinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar