Genç Kalemler Hikaye Yarışması birincileri belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği ‘Genç Kalemler Hikaye Yarışması’ birincileri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Genç Kalemler Hikaye Yarışması birincileri belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği ‘Genç Kalemler Hikaye Yarışması’ birincileri belli oldu. İki kategoride düzenlenen yarışma ödülleri Bakanlık binasında verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Yunus Emre Günel ‘Domuz’ adlı hikaye ile birinci kategoriden birinci olurken, Koç Üniversitesi öğrencilerinden Cem Temicer Bimen Efendi’nin Hicazı adlı eseriyle ikinci kategoriden birinci oldu.

Hikaye yarışması için seçim kurulu üyeleri arasında oldukça ünlü isimler dikkat çekti. İlk 5’e giren öğrenciler ödüllerini seçim kurulu üyeleri olan Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Yakup Çelik, Cemil Kavukçu, Yard. Doç. Tacettin Şimşek, Sadık Yalsızuçanlar’dan aldı.

Birinci kategoriden ikinciliği kazanan Hoşgörü Koleji 11. sınıf öğrencilerinden Ayşe Betül Polatol, hikayesi hakkında şöyle konuştu: “Etrafındaki insanların ona olan tepkisinden dolayı kendine başka bir dünya kurmuş, artık orada olmaya gayret eden bir karakter. Daha sonra tüm gerçekleri öğreniyor ve hayatının yalan olduğunu aslında öyle bir dünyanın olmadığını anlıyor ve sonunda depresyona giriyor.”

Aynı zamanda Özel Hacı Hasan Doğru Fen Lisesi öğrencisi olan Ayşe Betül, “Okuldaki öğretmenlerimiz bizi yazma konusunda her zaman teşvik etti. Bu yarışmayı da bize onlar duyurdu. Bu sebeple önce öğretmenlerime, özellikle Edebiyat öğretmenlerimden İbrahim Avcı’ya teşekkür etmek istiyorum. Kendisi 3 yıldan beri adını da okulumuzun adından alan bir dergi çıkarıyor. Doğrudan Dergisi ve sürekli bizleri yazmaya teşvik ediyor. Böyle bir ortam sağladığı ve kendimizi gösterme fırsatı verdiği için Bakanlığımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar