Genç işadamları, GESİAD’ı ziyaret etti

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD)’ın genç üyeleri Nevşehir’e iş gezisi düzenledi. Çevre illerdeki işadamlarının deneyimlerinden faydalanmayı, tanışma ve işbirliği olanakları sağlamayı amaçlayan proje kapsamında gezilerini...

Google Haberlere Abone ol
Genç işadamları, GESİAD’ı ziyaret etti

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD)’ın genç üyeleri Nevşehir’e iş gezisi düzenledi. Çevre illerdeki işadamlarının deneyimlerinden faydalanmayı, tanışma ve işbirliği olanakları sağlamayı amaçlayan proje kapsamında gezilerini sürdüren Genç KAHİAD üyeleri, bu kapsamda Nevşehir’e gelerek ilk olarak Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD)’ı dernek binasında ziyaret etti.

Genç KAHİAD Başkanı Mustafa İlhan ve yönetim kurulu üyelerini dernek binasında misafir eden GESİAD Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar, dernek çalışmaları ile şehrin ekonomik durumunu anlatan bir sunum yaptı. GESİAD olarak yaptıkları yurt içi ve yurtdışı gezilerle üyelerine yeni düşünce ve vizyon kazandırmayı, yakın ve uzak bölgelerde mevcut ekonomik ve sosyal gelişmeleri göstermeyi amaç edindiklerini kaydeden Sözduyar, “GESİAD olarak işadamları ve girişimcilerimize, yeni yatırımlarında ve girişimlerinde öncülük etmeye, vizyonlarını geliştirmeye devam ediyoruz. Geziye katılan üyelerimiz arasında tekrar gelerek iş imkanlarını somutlaştırmak isteyenler var. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamda GESİAD, üzerine düşen sorumluluğu bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bütün çabası ile ortaya koyacaktır” diye konuştu.

İlin ekonomik durumunu anlatan Sözduyar, “Nevşehir, Türkiye’nin eşsiz turizm cennetlerinden birisi olmasının yanı sıra sahip olduğu jeotermal enerji kaynakları, beyaz altın olarak adlandırılan ponza madeni, doğal yeraltı depoları ve tarım üretimi ile yükselen bir konumdadır. Nevşehir, gerek geniş tarımsal alanları, gerekse hayvancılığa elverişli yapısı ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Tarımda özellikle kabak çekirdeği, fasulye ve patates üretimi ön plandadır. Gıda ve içecek sektörü Nevşehir’de ön plana çıkarken inşaat, tekstil ve metal sanayi diğer önemli sektörlerdir. Bunların yanı sıra madencilik sektörü Nevşehir sanayisi için hayati önem taşımaktadır” dedi.

Genç KAHİAD Başkanı Mustafa İlhan ise çevre illere genç üyeleri ile birlikte düzenledikleri gezilerde önemli kazanımlar sağladıklarını söyledi. Nevşehir’e düzenlediklerini bu gezi çerçevesinde ilk olarak partner dernekleri olan GESİAD’ı ziyaret ettiklerini ifade eden İlhan, GESİAD Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar ve yönetim kurulu üyelerinden dernekleri hakkında ve ilin ekonomik durumu ile ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.

Genç KAHİAD üyeleri sonrasında Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek, burada faaliyet gösteren firmaları gezdi ve yetkililerinden bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar