Genç iletişimciler meslek yemini yaparak diplomalarını aldı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi'nde 424 öğrenci, meslek yemini ederek diplomalarını aldı. Öğrenciler adına okul birincisi konuşma yaptı. Gazetecilerin mezuniyet sevincini hatıralardaki yerini alması için yakınları...

Google Haberlere Abone ol
Genç iletişimciler meslek yemini yaparak diplomalarını aldı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi'nde 424 öğrenci, meslek yemini ederek diplomalarını aldı. Öğrenciler adına okul birincisi konuşma yaptı. Gazetecilerin mezuniyet sevincini hatıralardaki yerini alması için yakınları tarafından fotoğraf ve görüntüleri çekildi.

Sabancı Kültür Merkezi'ndeki törene, İletişim Fakültesi öğrencileri, veliler ve öğretim üyeleri katıldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, bir konuşma yaparak, 4 yılın ardından okulu başarıyla bitirmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin mutluluklarına ortak olmak için bir arada olduklarını söyledi. Doğan, "Ağaçlar artık bu ayda meyve vermiş oluyorlar. Bizlere de bu meyveleri toplamanın mutluluğu düşüyor. Anne babalarımız bu süreçte çocuklarına destek oldular. Onların stresine, sıkıntılarına ortak oldular. Sizler geleceğin gazetecileri olacaksınız. Gerekçesi ne olursa olsun gerçekleri yazın, gerçekten vazgeçmeyin" şeklinde konuşarak öğrencileri tebrik etti.

Gazetecilik Bölümü birincisi Kübra Oğlak ise gazetecilik mesleğine dair önyargılar olduğuna dikkati çekti. Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Meslek yemini eden öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Daha sonra aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ERÜ İletişim Fakültesi'nin Gazetecilik bölümünden 188, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden 73, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden ise 163 öğrenci mezun oldu.

CİHAN

Yorumlar