Genç hayırsever Diş Hekimliği Fakültesi’ne ek bina yaptı

Hayırsever Mehmet Tatar tarafından eşi ve kendisi adına Erciyes Üniversitesi’nde yaptırılan Diş Hekimliği Fakültesi’ne yine aynı hayırsever tarafından yaptırılan ek bina düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Genç hayırsever Diş Hekimliği Fakültesi’ne ek bina yaptı

Hayırsever Mehmet Tatar tarafından eşi ve kendisi adına Erciyes Üniversitesi’nde yaptırılan Diş Hekimliği Fakültesi’ne yine aynı hayırsever tarafından yaptırılan ek bina düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Hülya – Mehmet Tatar Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmet verecek olan ek binanın açılışında, genç yaşta hayır işlemenin önemini vurgulayarak, “Genç yaşta hayır işlerine başlamak çok daha önemli ve anlamlı” dedi. Vali Düzgün, geçtiğimiz hafta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan 3 ünitenin açılışına katıldığını hatırlatarak, üniversitede hafta geçmeden yapılan açılışların memnuniyetini yaşadığını dile getirdi. Bu kez Diş Hekimliği Fakültesi’nde hayırsever Mehmet Tatar tarafından yaptırılan ek bina açılışı için bir araya geldiklerini belirten Vali Düzgün, genç yaşta hayır işlemenin önemine dikkati çekerek şöyle konuştu: “Sayın Mehmet Tatar çok genç yaşta bu hayır işlerine başlamış, bu durum çok önemli ve anlamlı. Çünkü insanlar kabre yaklaştıkça camiye ve hayır işlerine biraz daha ilgileri artıyor. Ama genç yaşta çocukları ile beraber, çocuklarını da işin içine katarak hayır işlerine alıştırması son derece önemli. Ben kendisine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İnşallah onlar verdikçe onların kazançları da bereketlenecek ve daha pek çok hayrı ilimize kazandırmaya devam edecekler.”

Hayır işleme kültürünün geçmişimizde her zaman var olduğunu, vakıf yoluyla insanların mal varlıklarını ve mülklerinin bir kısmını bağış yoluyla insanların hizmetine sunduklarını anlatan Vali Düzgün, günümüzde bunun en güzel örneğinin de Kayseri’de yaşatıldığını ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, üniversiteye hayırsever katkısının sürmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, hayırsever Tatar Ailesi’ne teşekkür etti.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan ise açılışı yapılan ek binanın 9 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve 152 hasta koltuğunun bulunduğunu söyledi. Simülasyon kliniği hakkında da bilgi veren Alkan, "Bu kliniğimiz öğrencilerin önceden belirlenmiş senaryolara göre hazırlanmış yapay hastalar üzerinde el becerisini ve klinik yetkinlik kazanmalarına için oluşturulmuştur. Öğrenciler öğretim elamanlarının yapmış olduğu görsel çalışmaları, ünitelerde bulunan televizyonlar aracılığı ile canlı olarak izlemektedir" diye konuştu.

“Hayır yapmaktan çok mutlu oluyorum” diyerek konuşmasına başlayan Hayırsever Mehmet tatar ise 40 yaşında hayır işleri yapmaya karar verdiğini ve bu zamana kadar da birçok bina ile bölümün yapılmasına katkı sağladığını anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, açılışa katılanlarla birlikte ek hizmet binasını hizmete açtı. Vali Düzgün, birimleri gezerek ilgililerden bilgiler aldı. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Kalp Hastanesi’ne geçen Vali Düzgün, burada da Kardiyoloji Bölümü’nde kurulan Anjiyotezi Ünitesi’nin açılışını gerçekleştirerek, hem ünite hakkında bilgiler aldı hem de vatandaşlarla sohbet etti. CİHAN

Yorumlar