Genç girişimcilere sertifikaları verildi

Muş’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Genç girişimcilere sertifikaları verildi

Muş’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursu tamamlandı. Kursa katılan 54 kursiyere sertifikaları verildi.

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliğinde Muş Gençlik Merkezinde verilen toplam 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş’ın katıldığı törende aldı. Kursiyerlerin iş hayatına atılmasını istediklerini ifade eden Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, “Bu genç girişimcilerimiz kursumuza katılıp belge almaya hak kazandılar. Tabi bu konuda kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kursiyerlerimize ise iş hayatına atılmaları noktasında başarılar diliyoruz” dedi.

“İŞ KURMAK İSTEYEN TÜM KURSİYERLERE KAPIMIZ AÇIK”

İş kuran tüm kursiyerlere kapılarının açık olduğunu açıklayan KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen, iş planı ve iş alanları ile ilgili gerekli tüm desteklerin verildiğini kaydetti. Mergen, “Biz bu kursların daim olmasını istiyoruz. Kursiyerlerimize de her zaman kapımız açık. İş yeri açmak isteyen ve işini kurmak isteyen bütün kursiyerlerimize haftanın 7 günü hizmet veriyoruz. Hafta sonu telefonla ulaşabilirsiniz. İş planı ve gerek işin alanı ile ilgili gerekli destekleri vereceğiz. Bu kursumuz 60 kişilik iki sınıflı kurstu ve sertifikalar hazırlandı. Sağ olsun Müdürümüz gayet hızlı bir şekilde sertifikaları hazırladı. Ben tüm kursiyerlere başarılar diliyoruz. Bizim kursumuzda sınır yok. Bu saatten sonra iş kuran herkesi bekliyoruz. Gerekli tüm yardımları vermeye hazırız” dedi.

Tamamlanan kurs ile ilgili açıklama yapan Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ise, “Gençlerin aldıkları eğitim sonucunda kendi işlerini kurmalarının çok önemli olduğunu gençlerin genç işadamları olması ülkemize katkı sağlamaktadır. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimcilerden iş planı desteklenmeye değer bulunanlara 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacaktır. Bu eğitime 174 kişi başvurmuş olup komisyon kurularak bu kişiler arasından otuzar kişilik iki grup olacak şekilde atmış kişi eğitime katılmaya hak kazanmıştır. Eğitimler Muş Gençlik Merkezimizde verilmiştir. Eğitim sonunda 60 kursiyerden 54 tanesi katılım belgesi almaya hak kazanmıştır” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar