Genç Dostu Kent Aday İyi Niyet Sözleşmesi imzalandı

Tarsus Belediye Başkanı ve Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı Burhanettin Kocamaz, gençlerle ‘Genç dostu kent aday iyi niyet sözleşmesini’ imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Genç Dostu Kent Aday İyi Niyet Sözleşmesi imzalandı

Tarsus Belediye Başkanı ve Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı Burhanettin Kocamaz, gençlerle ‘Genç dostu kent aday iyi niyet sözleşmesini’ imzaladı.

Kocamaz, Mersin Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada belediyeciliklerinin gereği olarak gençlerin taleplerine cevap vereceklerini belirtti. Meselelerine sahip çıktığı için gençleri kutlayan Kocamaz, ‘Yerel Gündem 21 Kent Konseyi’ çalışmaları Türkiye’de 1990’lı yılların sonunda başladığını kaydetti. Çalışmalara ilk katkı koyan yerel yönetimin başkanının kendileri olduğunu ifade eden Koçamaz “Kent Konseyi ile ilgili hazırlanan Gençlik, Kadın, Çocuk Meclisleri ile ilgili birimlerin tüzüklerini Tarsus Belediyesi olarak biz hazırladık, daha sonra bu tüzükten örnek alındı, biraz daha genişletildi. Türkiye genelinde Kent Konseyleri kurulurken bu tüzükler meclislerden geçirilerek kabul edildi.” diye konuştu.

Türkiye’de katılımcılık olayının istenilen düzeye ulaşamamış olmasından yakınan Kocamaz şöyle devam etti: “Kentler yaşayan organizmalar belediyelerde o kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş kamu kurumları, seçimle iş başına geliyorlar. Onu kentin halkı seçiyor ama kentin halkı sadece seçim döneminde bu işle ilgileniyor. Katılımcılık konusunda yeterli katkı ve desteği vermediklerini yada veremediklerini gözlemliyoruz. Böyle bir olayda gençlerin işi sahiplenmesi ve o kentin gerçek sahibi olarak gelecekte o kenti kendilerinden önceki nesillerden daha çok kullanacak insanlar olarak, hatta yönetecek insanlar olarak o kente sahip çıkmaları kentin geleceği açısından, kendi gelecekleri açısından da çok önemlidir. Ben bugün böyle bir taahhüdü imzalamaktan onur duyuyorum ve genç dostu aday, genç dostu kent ve genç dostu başkan olmayı söz veriyorum.”

Kocamaz ve Ulusal Gençlik Parlamentosu Üyesi Ömer Sıddık Narin arasında imzalanan sözleşmede Mersin’de bütün paydaşların katılımı ile kent ‘Kadın Hakları’ koordinasyon kurulu oluşturulması, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisinde müşterek ‘Kadın-Erkek’ eşitlik komisyonu kurulması,
belediye bünyesinde ‘Kadın-Erkek’ eşitlik birimi kurulması gibi çok sayıda madde bulunuyor.

Ulusal Gençlik Parlamentosu 24-25 Aralık günlerinde Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda, belediye başkan adaylarının 'Genç Dostu Kent' oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak 'Genç Dostu Kent Genç Dostu Aday Kampanya Bildirisi' yayınlamış ve bütün belediye başkan adaylarını 'Genç Dostu Kent' olma konusunda sorumluluk almaya ve 'Genç Dostu Kent Aday İyi Niyet Sözleşmesi'ni imzalamaya davet etmişlerdi. CİHAN

Yorumlar