Genç: Bundan sonra kardeş kavgası başlayacak, mahkemeyi dinlemiyorlar

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bütün çabalarının memleketi hırsızlık, yolsuzluk yapan çeteden kurtarmak olduğunu belirtip, "Bütün çabamız memleketi bu çetenin elinden kurtarmak.

Google Haberlere Abone ol
Genç: Bundan sonra kardeş kavgası başlayacak, mahkemeyi dinlemiyorlar

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bütün çabalarının memleketi hırsızlık, yolsuzluk yapan çeteden kurtarmak olduğunu belirtip, "Bütün çabamız memleketi bu çetenin elinden kurtarmak. Kurtarmadığımız zaman bu çete bizi ve memleketi yok edecek. Bunun sorumluluğu çok büyük. Bundan sonra kardeş kavgası başlayacak. Mahkeme kararını dinlemiyorlar." dedi.

Partisinin Bolu İl Teşkilatı ile bir araya gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tunceli Emniyet Amiri ile görüştüğünü belirten Genç, “Dürüst insanlar tertemiz çalışıyorlar diyor bende amir olarak en ufak bir yanlışlarını görmedim, vatansever kişiler. Ben diyor onları görevden almaya vicdanım el vermedi. Diktatöre boyun eğmedim diyor, istifa ettim diyor. Özellikle bürokraside olanlar, bu valiler, hâkimler neden bu Tayyibin emrine giriyorlar. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı var. Onun aldığı para çocuklarının burnundan geliyor. Sesi çıkmıyor. Emniyet Müdürü yardımcılarının ve personelinin görevden alınması talimatının geldiğini ve onların görevden alınmasını vicdanının kabul etmediğini belirterek istifa etti. Çok yiğitçe bir davranış. Bende kendisini tebrik ettim” ifadelerini kaydetti.

'DEVLETİ KORUYAN KİMSE YOK'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Kamer Genç, “Devlet Denetleme Kurumu var. Bu kurumunun devlet içinde ki bütün yolsuzlukları inceleme hakkı var. Ama yedi yıldır onu harekete geçirmiyor. Bu kadar yolsuzluk var. O tapeler de ki konuşmalar var. Abdullah Gül de doğru düzgün sorumluluk olsa emir verir. Gider evini basar o paralara el koyar. Devleti koruyan kimse yok. O da ortak. İnsanları kandırmaya çalışıyor. Abdullah sen de ortaksın, Bülent sende ortaksın. Hepsi ortak. Şimdi Bülent çıkıp diyor ki Fethullah Gülen Hoca’yı ben seviyorum. E sen seviyorsun ama öteki küfrediyor. Bunlar bu halk ile alay ediyorlar. Bütün çabamız memleketi bu çetenin elinden kurtarmak. Kurtarmadığımız zaman bu çete bizi ve memleketi yok edecek. Bunun sorumluluğu çok büyük. Bundan sonra kardeş kavgası başlayacak. Mahkeme kararını dinlemiyor. Mahkeme kararını dinlemiyorsan ben de yarın çıkıp ey Tayyip mahkeme kararını dinlemiyorsan bizde seni dinlemeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu haliyle çalışması mümkün değil. 'Hırsız var'diyoruz üzerilerine alıyorlar. Başbakanlık makamında oturana başçalan deniyorsa o orada kalamaz. Hem başçalan hem başyalancı olacaksın, sonra memleketi yöneteceksin. 33 yıldır parlementodayım böyle bir vahşet görmedim” dedi.

Kamer Genç daha sonra partililerle hatıra fotoğrafı çektirip Bolu’dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar