Genç bilişimciler Romanya’da yarıştı, Türk öğrenciler gümüş madalya aldı

Romanya’nın Bükreş şehrinde tertip edilen 12. Infomatrıx Dünya Finali Bilişim Projeleri Yarışması’ndan Kasımoğlu Coşkun Koleji, gümüş madalya ile döndü.Yarışma Bükreş Uluslararası Okulu Sergi Salonu’nda 43 ülkenin katılımıyla...

Google Haberlere Abone ol
Genç bilişimciler Romanya’da yarıştı, Türk öğrenciler gümüş madalya aldı

Romanya’nın Bükreş şehrinde tertip edilen 12. Infomatrıx Dünya Finali Bilişim Projeleri Yarışması’ndan Kasımoğlu Coşkun Koleji, gümüş madalya ile döndü.

Yarışma Bükreş Uluslararası Okulu Sergi Salonu’nda 43 ülkenin katılımıyla 8-12 Mayıs’ta yapıldı. Meksika ve Kazakistan ülke finallerinden seçilen 257 proje rekabet etti.

Etkinliğe Güney Afrika, Uganda, Somali, Laos, Ekvador, Kolombiya, Meksika, Polonya, Tayland, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Amerika, Ukrayna, Irak, Almanya, Kazakistan, Türkmenistan, Romanya’dan öğrenci ve öğretmenler iştirak etti.

Bilgisayarlı Sanat, Donanım Kontrol, Robot ve Kısa Film dallarına yer verilen yarışmada Türkiye’yi temsil eden öğrenciler projelerini jüriye İngilizce olarak sundu.

Romanya Parlamentosu Bilişim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Varujan Pambuccian, Infomatrix Dünya Finali Bilişim Projeleri ödül töreninde genç bilişimcilere başarılar diledi. Pambuccian, merakın icatlar doğuracağını vurguladı.

2014 Infomatrıx Bilişim Proje Yarışması’na ‘donanım kontrol’ dalında katılan ve dünya İkincisi olan Kasımoğlu Coşkun Koleji öğrencileri Talha Yılmaz ve Ramazan Koç, “ Aklımıza gelen yeni bir fikri hayata geçirmekbizi çok mutlu etti. Projemizin her aşamasında yaşadıklarımızın ayrı bir hikayesi var. Coşkun Koleji Bilgisayar Olimpiyatı ve proje çalışmaları sayesinde öğrendiklerimizi insanların yararına nasıl kullanacağımızı gördük. Romanya Dünya finalinde Gümüş madalya kazandık. Gerçekten çok mutluyuz. Organizasyonu yapan yetkililere çok teşekkür ederiz.” dedi.

Ödül töreninde Romanya halk danslarından gösteriler yapıldı. Lumina Eğitim Kurumları öğrencileri şarkılarıyla ödül törenini renk kattı.

CİHAN

Yorumlar