Gelişen teknoloji öğrenme becerilerini zayıflatıyor

Bilgisayar ve internetin çocuklara sunduğu imkanların yanında olumsuz etkileri korkutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Gelişen teknoloji öğrenme becerilerini zayıflatıyor

Bilgisayar ve internetin çocuklara sunduğu imkanların yanında olumsuz etkileri korkutuyor. Bilgisayar ve internetin olumsuz etkilerine karşı ailelerin dikkatli olması gerektiğini dile getiren Anafen Okulları PDR Bölüm Başkanı Atilla Altun, “Eğer çocuğunuz dış dünyadan kopuyor, sorumluluklarını yerine getirmiyor ve günün çoğunu bilgisayar başında geçiriyorsa bilgisayar bağımlısı demektir. Uzmanlarca tedavi edilmesi gerekir. Bilgisayar ya da internet bağımlısı çocuklar; sanal dünya içinde kaybolmuş gibidir. Bu çocukların kendilerini ifade etme ve sosyal hayata adapte olma konusunda da oldukça güçlük çeker, arkadaş edinmeleri güçleşir.” dedi.

    Bilgisayar ya da internet bağımlısı çocukların kişilik gelişimlerinin de sağlıklı olmadığının altını çizen Altun, “Bilgisayarın başında uzun zaman harcadıkları için fiziksel gelişimleri, sosyal ve psikolojik gelişimleri de problemlidir. Günümüzde çocukların her şeyi internet ortamında hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi, hem eklemlerini hem de yazı yazma becerilerine etki eder. Saatlerce parmaklarla dokunmatik ekran kullanmak çocukların hem yazı yazma becerilerini olumsuz etkiler hem de eklemlerine ciddi zararlar verir. Her şeyi hızlı gerçekleştirmeye alışan çocukların yazı yazma ve öğrenme becerileri zayıflar ve çocuklar yavaş yazmaya başlar.” şeklinde konuştu.

    Aşırı bilgisayar ve internet ortamının okuma yazma becerilerine de zarar verdiğini anlatan Atilla Altun, şunları söyledi: "Çocuklar, özellikle ev ödevlerini internetten aldıkları bilgileri düşünce süzgecinden geçirmeden, kitap, gezi gözlem gibi araştırma yöntemlerini kullanmadan kopyala yapıştır yöntemi ile emeksiz yapabiliyor. Bu da bilgilerin zihindeki etkisini ve kalıcılığını azaltıyor." CİHAN

Yorumlar