Geleneksel oyunları hatırlatmak için proje hazırladılar

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Fen Bilgisi 3.

Google Haberlere Abone ol
Geleneksel oyunları hatırlatmak için proje hazırladılar

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Fen Bilgisi 3. sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları yeniden canlandırmak için proje geliştirdi.

Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Yağmur Karabektaş, İlayda Tuğçe Güneştan, Sare Demir, Nigar Ebru Can, ve Elif Aydoğmuş, bölüm şefi Doç. Dr. Süleyman Yaman koordinatörlüğünde Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu bahçesinde, düzenledikleri kermes ve esnaftan aldıkları yardımlarla köşe kapmaca, sek sek, halat çekme gibi oyunların çizimlerini yaptı. Okulda öğrenciler, okul idaresi, fakülte yetkilileri ve öğrencilerin katılımı ile proje için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde arkadaşları adına konuşan Elif Aydoğmuş, amaçlarının teknoloji çağında bilgisayara daha fazla eğilim gösteren çocuklara geleneksel oyunları anlatmak olduğunu söyledi. Aydoğmuş, projenin hedeflerini şöyle aktardı: "Fakültemizin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapmış olduğumuz 'Okullar Hayat Bulsun' proje çalışmasının açılışını yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Oyun, küçük çocukların heyecan ve ilgi ile katıldıkları ve kendilerini verdikleri aktivitelerdir. Günümüzde de bilindiği üzere teknoloji çok gelişmiş durumda. Bu da eskiden bilinen ve çok oynanan oyunlarımızın unutulmasına ve bilgisayar oyunlarının daha çok oynanmasına sebep olmaktadır. Biz de bu durumu biraz olsun azaltmak çocuklara daha verimli ve güzel oynayabilecekleri oyun alanları oluşturmak istedik. Ayrıca okulumuza basketbol, voleybol ve futbol topları temin ettik. İnşallah çocuklarımızın gelişmesi anlamında katkı sağlayabilmişizdir."

Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu Müdürü Yolmaz Dedeoluk ise geleneksel oyunların hatırlanması ve hatırlatılması konusunda çalışma yapan fakülte öğrencilerine teşekkür etti. Dedeoluk, "Fakülte öğrencilerimizin okulumuza kazandırdığı oyun alanları için teşekkür ediyorum. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve bilgisayarın her alana girmesi sonucunda geleneksel oyunlarımız önemini kaybetmiş gibi görünmekte. Fakat son zamanlarda bakanlığımızın da yapmış olduğu bazı çalışmaların sayesinde ve bu tür sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu desteklerle geleneksel oyunların tekrar canlanması için öğrencilerimizin yapmış olduğu da güzel bir katkı." dedi. Yapılan konuşmaların ardından fakülte ve ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri ile halat çekme yarışması yaptı. CİHAN

Yorumlar