Gelecek vaat eden genç tekvandocu başarılarına devam ediyor

Avusturya'da yaşayan gurbetçi tekvandocu Hakan Öztürk Almanya'da katıldığı turnuvadan bronz madalya ile döndü.

Google Haberlere Abone ol
Gelecek vaat eden genç tekvandocu başarılarına devam ediyor

Avusturya'da yaşayan gurbetçi tekvandocu Hakan Öztürk Almanya'da katıldığı turnuvadan bronz madalya ile döndü. 11 yaşındaki yetenekli sporcu, Almanya'nın Stuttgart şehrinde düzenlenen ve bin sporcunun katıldığı 28. Uluslararası Park Pokal Tekvando Turnuvası'nda bronz madalya kazandı. Önceki ay Viyana’da katıldığı Avusturya Ulusal Tekvando Turnuvası’ndan altın madalya ile dönen genç sporcu, Salzburg Eyaleti Tekvando Federasyonu’nun ilgisini çekmişti.

Almanya’da düzenlenen ve geniş çaplı bir organizasyon olan 28.Uluslararası Park Pokal Tekvando Turnuvası'nda Türk kökenli tekvandocu Hakan Öztürk’ün Salzburg’u temsil etmesine karar veren Salzburg Tekvando Federasyonu, bu tercihinin ilk olumlu meyvesini aldı. Katıldığı birçok turnuvada rakiplerini nakavt ederek madalya sahibi olan genç yetenek, Salzburg eyaletini temsil ettiği bu organizasyondan madalyalarına bir yenisini daha ekleyerek döndü. Genç tekvandocu, kendi klasmanı olan 27 kiloda yarı finalde teknik bir hatadan dolayı elense de üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Çeyrek finalde rakibini nakavtla deviren genç yetenek bir kez daha dikkatleri üzerine topladı.

Çalıştırıcısı Barış Yurttaş’ın kurduğu Olympischen Taekwondo Club’ta bir yıl gibi çok kısa bir süre önce tekvandoya başlayan Öztürk, kısa zamanda üstün bir başarı göstererek ilgi çekti. Genç sporcunun katılacağı bir sonraki uluslararası organizasyon ise 1-2 Şubat tarihleri arasında yine Stuttgart’ta düzenlecek olan Minikler Tekvando Dünya Şampiyonası olacak. CİHAN

Yorumlar