Geleceğin turizmi ve Kayseri'sini anlattı

Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ile Ommer Otel Genel Müdürü Özgür Çözgener, Dünyada, Türkiye’de ve Kayseri’de geleceğin ‘Bacasız sanayi’si turizmini anlatırken, öğrencilerin birbirinden ilginç soruları ile terledi.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin turizmi ve Kayseri'sini anlattı

Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ile Ommer Otel Genel Müdürü Özgür Çözgener, Dünyada, Türkiye’de ve Kayseri’de geleceğin ‘Bacasız sanayi’si turizmini anlatırken, öğrencilerin birbirinden ilginç soruları ile terledi.

Turizm Haftası nedeniyle Osman Ulubaş Anadolu Lisesi’nde Turizmin geleceği üzerine bir konferans veren Kültür ve Turizm il Müdürü İsmet Taymuş, gençlere ve çocuklara turizmin anlam ve öneminin iyi anlatılmasını istedi. Taymuş, Okul Müdürü Abdullah Danacı, Müdür Yardımcısı Cüneyt Dönder, Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu konferansta, turizm sektörünün daha çok özel sektör tarafından yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye ve Kayseri, Dünyada turizm sektöründen her geçen gün önemli bir pay alıyor. Çalışmalar ve reklamlarla bu payı daha da artıracağız. Turizm haftası boyunca çeşitli konferanslar, panel, çevre gezileri ve yemek yarışmaları gibi etkinler düzenleyeceğiz. Bu tür etkinliklerle halkımıza turizmi anlatacağız. Turizm özellikle genç insanlara istihdam imkânı sağlıyor. Turizmdeki yüzde 75'i gençlerden oluşuyor. Bu oranın daha da artacağını bekliyoruz. Bu programları yaparken bizim en büyük yardımcımız basındır. Bu manada basının desteğini çok ihtiyacımız var. Bu açıdan Kayseri basının turizme göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum "

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ‘Bacasız sanayi’ olarak isimlendirilen turizm sektörünün ekonominin can simidi olduğunu sık sık tekrarladı şöyle konuştu; “Dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm sektörü, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda sevgi barış ve dostluğun kurulmasında önemli bir yeri var. Turizm sektörü çok kısa sürede istihdam sağlıyor. Turizm birçok sektör ile mal ve hizmet alışverişi olan lokomotif bir sektör. Ülkemiz tarihi değerleri, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, genç ve dinamik nüfusu, geleneksel misafirperverliği ve kaliteli hizmet anlayışı ile önemli bir potansiyele sahip. Kayseri ve kırsal alanlarımızın turlar ile yerel turizmin hareketliliğinin arttırılması gerekir. İlimiz kültürel zenginliği kadar Aladağlar, Sultan Sazlığı, Erciyes, Hacer Ormanı, 7 Göller, yaylalar, vadiler ve her türlü doğa sporlarının yapılabildiği önemli turizm potansiyeline de sahiptir. Amacımız turizm yatırımlarının bölgemize yönlendirilmesidir. Bacasız sanayi diye adlandırdığımız turizm sektörü ekonominin can simididir. Bu nedenle rehberlik dahil mutlaka çok iyi yabancı dil ve diller öğrenin."

Ommer Otel Genel Müdürü Özgür Çözgener’de, geleceğin turizminde hizmet sektörünün Dünyada, Türkiye’de ve Kayseri’de nasıl şekillendiğine çeşitli örnekler verdi, bu konuda gençlere ilginç örnekler ve öğütler verdi.

Kültür ve Turizm il Müdürü İsmet Taymuş ile Ommer Otel Genel Müdürü Özgür Çözgener konferans sonunda öğrenci ve öğretmenlerin turizmle ilgili ilginç soruları ile terledi. CİHAN

Yorumlar