Geleceğin öğretmenleri projelerini sergiledi

Yıl boyunca birçok sosyal sorumluluk projesini yürüten Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet için gönüllü çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin öğretmenleri projelerini sergiledi

Yıl boyunca birçok sosyal sorumluluk projesini yürüten Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet için gönüllü çalışıyor. İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri gönüllü olarak dönem boyunca yapmış oldukları projeleri üniversite kampüsünde sergiledi.

Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, öğretmen olmaya aday herkesin öncelikle empati kurmayı öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Bu bilinci ders sıralarında öğrenemezler kendilerinin içinde bulunduğu sosyal sorumluluk projelerinde öğrenebilirler. Biz bu bilinci onlara aşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri gönüllü olarak dönem boyunca yapmış oldukları projelerini tanıtmak için üniversite kampüsünde sergi açtı. İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından açılan sergide öğrenciler, topluma hizmet uygulamaları adlı ders kapsamında dönem boyunca yaptıkları çalışmalarını tüm üniversitelilere anlattı.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında uygulamalı olarak dönem boyunca öğrencilere destek veren Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, “Bu dersle birlikte öğretmen adaylarının toplumda yaşanan problemlere karşı farkındalık kazanmasına katkıda bulunmak ve duyarlı birer birey haline gelmelerini sağlamak için oldukça önem arz ediyor. Zirve Üniversitesi’nin de tüm projelerde bize sağlamış olduğu katkılarından dolayı tüm öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin toplumsal olaylara duyarlı birer öğretmen olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını dile getiren Hoş, şunları kaydetti: “Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara İngilizce dersi ile birlikte maddi ve manevi destek olma projesi, Görme Engelliler Okulu’nda İngilizce dersi, maddi durumu zayıf olan bir anaokulundaki çocuklar için oyuncak ve sınıf donatımı ile çocuklara düzenli olarak gönüllü ders verme, geri dönüşüm projesi gibi birçok sosyal sorumluluk projesi yer aldı. Bu projelerle hayata dair bakış açıları da değişiyor.”

Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Töremen ise, “Öğrencilerimiz projeleri yatıkları projelerle gurur duyuyoruz. Topluma duyarlı olarak bizzat içinde bulundukları projeler kendilerinin de toplumun da gelişimine katkı sağlıyor. Geleceğin öğretmenlerini şimdiden bu kadar azimli görmek bizleri çok mutlu ediyor.” açıklamalarına yer verdi. CİHAN

Yorumlar