Geleceğin mühendisleri sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) maket robot, ahşap oyuncak ve telden araba yapımı kursunu tamamlayan birinci dönem öğrencileri sertifikalarını...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin mühendisleri sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) maket robot, ahşap oyuncak ve telden araba yapımı kursunu tamamlayan birinci dönem öğrencileri sertifikalarını aldı.

BUTGEM’de başlayan maket robot, ahşap oyuncak ve telden araba yapımı kurslarında 9-12 yaş arası toplam 45 öğrenci eğitim gördü. Dört dönem halinde planlanan ve ücretsiz olan eğitimlerin birinci dönemini tamamlayan öğrenciler, 40 saatlik eğitimin ardından ortaya çıkan ürünlerin mutluluğunu yaşadı. 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen kursların birinci dönemini başarıyla tamamlayan çocuklar sertifikalarını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener’in elinden aldı. Sertifika töreninde, yaz tatilini gördükleri kurslarla değerlendiren çocukları aileleri de yalnız bırakmadı.

Teknik eğitimin küçük yaşta aşılanması açısından verilen bu kursları çok önemsediklerini belirten BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, “Öğrencilerimiz, yaz tatilini hazırladığımız kurslara gelip teknik eğitim alarak değerlendiriyorlar. Bu kurslarla çocuklarımızın el becerilerini geliştirerek geleceğin mühendisleri ve doktorlarını şimdiden bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar