Geleceğin hukukçuları cüppelerini giyip, savunma yapacak

3. Ulusal Farazi Dava Yarışması Türkiye’nin farklı üniversitesinden hukuk öğrencilerini bir araya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin hukukçuları cüppelerini giyip, savunma yapacak

3. Ulusal Farazi Dava Yarışması Türkiye’nin farklı üniversitesinden hukuk öğrencilerini bir araya getiriyor. Yarışmada, hazırlanan kurgusal olay çerçevesinde yarışmacı öğrenciler davacı, davalı, savcılık ve savunma makamı olarak bir mahkeme konseptinde taraflarını savunuyor. Jürilerin yargıtay üyeleri, akademisyen, avukat ve savcılardan oluştuğu yarışmanın yarı final ve final müsabakaları 24-25 Nisan tarihlerinde Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'nde yapılacak.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, "Bu yarışma ile amaçlanan hem öğrencilerin teorik eğitimdeki motivasyonunu artırmak, hem onlara önemli bir deneyim kazandırmak, hem de bu alanda insanları bir araya getirerek ilerleyen yıllarda mühim bir ilişkiler ağı kazandırmak. Yarışma ile hukuk fakültesi öğrencileri teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme ve mezun olmadan önce seçkin bir hakem heyeti önünde kaliteli hukuk öğrencileriyle yarışabilme imkanını kazanıyor." diye konuştu.

Alanlarında birinci olan üniversitelere 3’er bin TL ödül, kol saatleri ve tabletler verilecek. Ulusal Farazi Dava Yarışması ile ilgili ayrıntılara www.farazidava.com adresinden ulaşılabiliyor.
CİHAN

Yorumlar