Geleceğin doktorları Tıp Bayramı'nda beyaz önlük giydi

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı bir dizi etkinlikle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin doktorları Tıp Bayramı'nda beyaz önlük giydi

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı bir dizi etkinlikle kutladı. Beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, heyecanlarını aileleri ve akademisyenleriyle birlikte paylaştı.

Tıp Bayramı’nda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kart, üniversite hastanelerinin tıp alanında beklenen ihtiyacı karşıladığını söyledi. Kart, "Tıp alanındaki ihtiyacı üniversite hastaneleri karşılıyor. Akademisyen doktorlar geleceğe umutla bakan öğrenciler yetiştirmekte." dedi. Gelişen teknolojiyle Türkiye'de modern eğitim olanaklarının arttığına dikkat çeken Kart, "Tıp alanında teknolojiye her geçen gün daha hâkim oluyoruz. Tıbbi bilimleri modern yöntemlerle öğretip uygulama olanağı sağlıyoruz ve bu durum dünyada fark edilir bir öneme sahip. Dünyaya bilim üretip ihraç eden konumundayız ve bunun için yeni nesil öğrencilerimiz çok donanımlı yetiştirmeye önem veriyoruz." diye konuştu.

Mesleğe ilk adımlarında öğrencilerin yanında olduklarına değinen Prof. Dr. Kart, "Tıp Bayramı mesleğin zorlukları ve sorumluluklarından bir nebze de olsa sıyrılabilmek için çok özel bir gün. Temsili bir gün olmasına rağmen hekimlerin olumsuz çalışma şartlarını gündeme getirmekte bir kez daha getirmekte fayda görüyorum. Zor çalışma şartları, hekime uygulanan şiddet ve birçok olumsuzluğa rağmen aileler ve öğrenciler hala tıp fakültesini tercih ediyorsa bu mesleğin kutsallığındandır. Tıp dünyasının bayramını üniversite olarak kutluyoruz. Öğrencilerimizin mesleğe ilk adımlarında yaşadıkları heyecanı yönetim olarak görüyor ve yanlarında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Dalçık da tıp fakültesi öğrencilerinde olması gereken vasıflardan bahsetti. Ailelerle birlikte hareket etmenin önemine değinen Dalçık, "Hedefimiz, insanlığı kucaklayabilecek sevgiyi ve dinamiği içinde barındıran öğrenciler yetiştirmek. Doktorların toplumda üstlendiği bir misyon var. Tıp fakültesinden mezun olduğunda öğrenciler sadece doktor olmazlar. Aynı zamanda toplumunu iyi gören, analiz eden ve müdahale eden bireyler olurlar. Biz bunu ailelerle birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.

Tıp fakültesi öğrencilerinin hazırladığı ve doktorların yaşadıkları trajikomik durumların anlatıldığı skeçler davetlilerden büyük alkış aldı. Program, müzik dinletisi ve doktor adaylarının beyaz önlük giyme töreniyle son buldu.
CİHAN

Yorumlar