GEKA yenilikle dönüşüm ve çevre destek çağrısı yaptı

Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) mali, teknik ve doğrudan faaliyet destek programlarıyla üç yılda 233 projeye 36 milyon 479 bin 280 TL kaynak transferi sağladı.

Google Haberlere Abone ol
GEKA yenilikle dönüşüm ve çevre destek çağrısı yaptı

Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) mali, teknik ve doğrudan faaliyet destek programlarıyla üç yılda 233 projeye 36 milyon 479 bin 280 TL kaynak transferi sağladı. GEKA, yenilikle dönüşüm kapsamında ve çevre mali destek programlarından oluşan 2014 yılı proje teklif çağrısı yaptı. Kâr amacı güden işletmelere yönelik yenilikle dönüşüm, küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik yenilikle dönüşüm ve kâr amacı güden işletmelere yönelik mali destek programlarından oluşan teklif çağrısında, 20 milyon TL'lik kaynak sağlandı.

GEKA’nın 2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında paydaşları bilgilendirme toplantısı Muğla'da yapıldı. Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve personel katıldı. Vali Güvençer, yaptığı konuşmada GEKA'nın görev ve işleyişi hakkında açıklamalarda bulunarak, 2010 yılından bu yana toplam 36 milyon 479 bin 280 TL kaynak transferi yapıldığını söyledi. GEKA tarafından 2014 yılı mali destek programlarıyla bölgeye toplam 20 milyon TL transfer edileceğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı, yine kâr amacı güden ve gütmeyen kurumlara göre ayrıştırılmıştır. Kâr amacı güden işletmelere yönelik yenilikle dönüşüm mali destek programının bütçesi 11 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu program kapsamında işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek, rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanıyor." dedi. Küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik yenilikle dönüşüm mali destek programının bütçesinin 3 milyon TL olarak belirlendiğini kaydederek, "Bu program kapsamında bölgenin ar-ge, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin arttırılması, özel sektör, üniversite, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kâr amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan Çevre Mali Destek Programı'nın bütçesi ise 6 milyon TL olarak belirlendi. Bu program kapsamında çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesiyle katma değerin arttırılması amaçlanmakta. GEKA'nın desteklerinin bölge kalkınması için ivme kazandırıcı etkisi, tüm kesimler tarafından kabul edilmiştir. Ajans, 2014 yılında mali destek programlarıyla birlikte doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek programlarıyla da bölge paydaşlarının projelerini üç koldan desteklemeye devam edecek."

Genel Sekreter Alata ise GEKA'nın 2010'dan bu yana yaptığı çalışmaların yanısıra 2014 yılı çağrısı yapılan yenilikle dönüşüm ve çevre mali destek programları hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar