Gediz Üniversitesi'nde kültürler buluştu

Baharın gelişi Gediz Üniversitesi'nde coşkuyla kutlandı. Brezilya’dan ABD’ye, Güney Kore’den Avustralya’ya, Almanya’dan Güney Afrika’ya İzmir Seyrek’teki kampüste eğitim gören tam 74 ülkeden öğrenciler kültürlerini yansıttı.

Google Haberlere Abone ol
Gediz Üniversitesi'nde kültürler buluştu

Baharın gelişi Gediz Üniversitesi'nde coşkuyla kutlandı. Brezilya’dan ABD’ye, Güney Kore’den Avustralya’ya, Almanya’dan Güney Afrika’ya İzmir Seyrek’teki kampüste eğitim gören tam 74 ülkeden öğrenciler kültürlerini yansıttı. Geleneksel kıyafetler giyildi, yöresel tatlar beğeniye sunuldu, halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi.

Hep bir ağızdan Türkçe şarkılar da seslendirildi. Bazı yabancı üniversiteliler folklör kıyafetlerimizle sahneye çıktı, Türk yaşıtlarıyla el ele oynadı. Tüm dünyaya uzanacak dostluk ve kardeşlik köprülerinin nasıl kurulduğu, kültürlerin Gediz’de nasıl buluşup kaynaştığı bir kez daha gözler önüne serildi.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 74 ülkeden gençleri aynı çatı altında bir araya getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"ONLAR BİZDEN BİRİ"

Prof. Dr. Çevik, İzmir’den yakılan dostluk meşalesinin tüm dünyayı aydınlatacağını dile getirdi, şöyle konuştu: "Dünya gençliğini buluşturup, kültürleri harmanlamak hem ülkemiz hem de insanlık açısından geleceğe dönük en güzel, en anlamlı katkı. Onları yabancı olarak değil, bizden biri olarak görüyoruz. Dilimizi, ülkemizi, İzmirimizi bilen ve seven öğrencilerimiz, bizi tüm dünyada temsil edecek, gönüllü elçilerimiz olacak." CİHAN

Yorumlar