Gediz Üniversitesi İş-Kur’la birlikte İstihdam Fuarı düzenledi

Gediz Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İş-Kur, ortaklaşa İstihdam Fuarı düzenledi. Gedizli gençleri iş dünyasıyla biraraya getirmenin hedeflendiği fuara, Türkiye ekonomisinin devleri arasında yer alan Tüpraş ve Petkim başta olmak üzere firmalar yoğun ilg.

Google Haberlere Abone ol
Gediz Üniversitesi İş-Kur’la birlikte İstihdam Fuarı düzenledi

Gediz Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İş-Kur, ortaklaşa İstihdam Fuarı düzenledi. Gedizli gençleri iş dünyasıyla biraraya getirmenin hedeflendiği fuara, Türkiye ekonomisinin devleri arasında yer alan Tüpraş ve Petkim başta olmak üzere firmalar yoğun ilgi gösterdi. Fuara katılan çeşitli sektörlerden 41 kuruluş, İzmir Seyrek’teki kampüste stant açtı. Üniversiteliler, eğitim gördükleri alanda bulunan şirketlerin yöneticileriyle görüştü, kimileri daha mezun olmadan iş bağlantıları kurdu, kimileri staj imkanı yakaladı. Fuar kapsamında ayrıca Canten Kaya gibi uzmanlar tarafından etkili iletişim, iş arama becerileri ve mülakat teknikleri üzerine seminerler de verildi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada Gediz Üniversitesi’nin iş dünyasıyla el ele olduğunu söyledi. Açılacak bölümlerden uygulanacak eğitime kadar hemen her konuda sanayicilerin ve işadamlarının görüşlerini aldıklarını, dersleri de onlarla birlikte verdiklerini dile getirdi. Rektör Çevik, “İş dünyasından kopuk bir eğitim modeli, ancak işsiz mezunlar yetiştirir. Öğrencilerimizin daha mezun olmadan çalışmalarını istiyoruz. Bunun yolu, talep edilen alanlarda kaliteli eğitim sunmaktan ve iş âlemiyle omuz omuza olmaktan geçiyor. İlkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz İstihdam Fuarı, bunun örneklerinden sadece biri. İş-Kur’a ve katılan birbirinden değerli firmalara teşekkür ediyorum. Her şe, geleceğimiz olan gençlerimiz için.” dedi. İş-Kur İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak da Gediz Üniversitesi’ni gençlerin istihdamını sağlama yönündeki çabalarından dolayı kutlayarak, “Bu fuar, üniversite öğrencilerimizin hayatlarında yeni sayfalar açacak, onlara güzel başlangıçlar sunacak.” diye konuştu.

Gediz Üniversitesi 1. İstihdam Fuarı’nda şu firmalar yer aldı: Tüpraş, Petkim, Habaş, Mazhar Zorlu Holding, Norm Civata, Çimentaş Group, Ege Profil, DYO Boya, Elektral Elektromekanik, Cevher Döküm, Taykon Çelik, Medicalpark Hastanesi, Özel Kent Hastanesi, Ekol KBB Hastanesi, Özel Sada Hastanesi, Koza Elektrik, TPI Kompozit, Seçsan Gıda, Etapak, ZF Lemforder, Groupama Sigorta, Havatek Makine, Bank Asya, Sürat Kargo, Talay Makine, Sametsan Kalıp, Pronet Güvenlik, Mert Optik, Akay Optik, Pamukkale Turizm, Bağdatlı İletişim, Günaydın Group, Kavuklar Sigorta, Özmen Plastik, Çelik AVM, AKE Group, Ensmet Elektrik, 5S Makine, Ege Ekspres, Elkima Trafo ve Bayosb. CİHAN

Yorumlar