Gediz Üniversitesi 1. Ulusal Robotik Yarışması düzenledi

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bilime ve teknolojiye meraklı genç beyinleri teşvik için bir kez daha kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
Gediz Üniversitesi 1. Ulusal Robotik Yarışması düzenledi

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bilime ve teknolojiye meraklı genç beyinleri teşvik için bir kez daha kolları sıvadı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin oluşturduğu Gediz Robotik Kulübü’yle birlikte Ulusal Robotik Yarışması açıldı. Yarışmaya, ülke genelindeki lise ve üniversite ekipleri katılabilecek.

Tamamen gençlerin eseri akıllı robotlar, 26 ve 27 Nisan 2014 tarihlerinde Gediz Üniversitesi İzmir Seyrek Kampüsü’nde karşı karşıya getirilecek. Esnek zekaya sahip robotlar parkurdaki çizgiyi takip edecek, sensörleri aracılığıyla farkettikleri engelleri aşacak, nereden ilerlerse en kısa sürede bitiş çizgisine varabileceğine karar verebilecek özellikte olacak. Çevresini daha hızlı görüp daha hızlı karar veren ve bunları süratle uygulayarak parkuru en kısa sürede tamamlayan robotun mimarı takım şampiyonluğa ulaşacak. Dahi çocukların yeteneklerini ve gelecekte neler yapabileceklerini sergileyecekleri yarışmada birinci ekibe 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin TL ödül verilecek. Katılacak liselilere ve üniversitelilere robot teknolojileri hakkında eğitimin de sunulacağı Gediz Üniversitesi 1. Ulusal Robotik Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi, "robotikkulup.gediz.edu.tr" adresinden alınabiliyor.

Gediz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada en büyük zenginliğin yetenekli genç beyinler olduğunu söyledi. Geleceğin bilimadamlarına bugünden sahip çıkmak istediklerini belirterek, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilime, teknolojiye teşvik etmeye çalışıyoruz. Türkiyemiz'in gelişmiş ülkeler arasına girmesi için teknolojide daha çok söz sahibi olmalıyız ve milli teknolojimizi geliştirmeliyiz. Bu amaç doğrultusunda gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bilimde çığır açacak, Türkiyemiz'i teknoloji üretip dünyaya satan ülke haline getirecek insanlar yetişsin.” dedi. CİHAN

Yorumlar