Gedikhasanlı Kutbi Cihan Şakir Efendi Kur’an Kursu hizmete açıldı

Yozgatlı Hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Köyüne yaptırılan Kutbu Cihan Şakir Efendi Kur'an Kursu ve Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gedikhasanlı Kutbu Cihan Şakir Efendi Külliyesinde...

Google Haberlere Abone ol
Gedikhasanlı Kutbi Cihan Şakir Efendi Kur’an Kursu hizmete açıldı

Yozgatlı Hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Köyüne yaptırılan Kutbu Cihan Şakir Efendi Kur'an Kursu ve Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gedikhasanlı Kutbu Cihan Şakir Efendi Külliyesinde düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Sorgun Müftüsü Fikret Ekici, Hayırsever iş adamı Bilal Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, törende yaptığı konuşmada hayırsever iş adamı Bilal Şahin’in Yozgatlı evliyalardan Şakir Efendi’nin kabrinin bulunduğu Gedikhasanlı’ya hem Kur'an kursu hem de cami yaptırmasının Sorgun İlçesi açısından önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Kılıç, "Hayırsever işadamımız külliye yaptı ve bugün hizmete açıyoruz. Gedikhasanlı Sorgun’un güzel bir beldesidir. Gelingüllü barajı kenarında özellikle yazın öğrenciler için kampların düzenlenebileceği bir yer. Öğrencilerimiz burada Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenecek. Burası Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. İşletmesi müftülüğümüz tarafından gerçekleştirecektir. Böyle bir eseri ilçemize ve Gedikhasanlı’ya kazandırdığı için emeği geçenlere, işadamımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Müftü Ahmet Poçanoğlu da Yozgat’ta seçkin bir hizmetin açılışının yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Müftü Poçanoğlu, "Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Cami ve Kur'an kursumuzun açılışı oldu. Burası inşallah önemli bir eğitim yuvası olacak. Kur'an-ı Kerim'in hem ezberlenmesi, hem de Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması, Kur'an ilimlerinin öğretilmesi bakımından, yeni ve köklü bir müessese olacak inşallah. Bu açılışın Sorgunumuza, Yozgatımıza, milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim de Kur'an-ı daha iyi öğrenmemiz, Kur'an yolunda daha ciddi mesafeler kat etmemiz bakımından vesile olmasını Cenab'ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu eseri yapan hayır sahibi Bilal Şahin ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kur’an kursunda 50 kişinin yatılı olarak kalacağını kaydeden Müftü Poçanoğlu, "Burası gerçekten çok konforlu bir Kur'an kursu oldu. Yozgat’ın ilçelerinde ve merkezde hafız olan öğrencilerimizin burada bir ihtisas gibi yeniden hafızlıklarını güçlendirecekleri, Kur'an ilimlerini öğrenecekleri bir eğitim müessesi olması için büyük bir çaba sarf edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da burada bir çalışma olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında burada da eğitim başlayacak." dedi.

Hayır sever işadamı Bilal Şahin de yaptığı konuşmada, halka hizmet, Hakk'a hizmet anlayışıyla Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Şahin, "Gedikhasanlı benim için çok önemli bir yerdir. Burada evliyalarımızdan Şakir Efendi’nin türbesi bulunmaktadır. Ben de bu yüzden bu beldeye hizmet etmek, bu beldede hafızların yetişmesinin İslam dininin daha iyi öğrenilmesi, Kur'an-ı Kerim'in daha güzel okunması için buraya Kur'an kursu ve cami yapmaya söz vermiştim. Sözümü yerine getirdim Allah’ta nasip etti bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmalardan sonra Gedikhasanlı İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Programda Peygamber Efendimiz'in hayatı anlatıldı. Daha sonra Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Mevlidi Şerif okutulmasının ardından Kutbu Cihan Kur'an Kursu ve Cami hizmete açıldı. Külliyede vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. CİHAN

Yorumlar