Geçici köy korucuları Tugay Komutanlığı'nın iftarında buluştu

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı'nca il merkezi ve ilçelerde görev yapan geçici köy korucularına iftar verildi.Orduevi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Geçici köy korucuları Tugay Komutanlığı'nın iftarında buluştu

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı'nca il merkezi ve ilçelerde görev yapan geçici köy korucularına iftar verildi.

Orduevi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Adalet Komisyonu Başkanı Zeki Güler, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Ticaret Odası Başkanı Güven Kuzu, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Lütfü Yiğit, kurum müdürleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve köy korucuları katıldı.

İftar yemeğine katılan geçici köy korucularını ve davetlileri kapıda karşılayan 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Vali Mustafa Tutulmaz ile birlikte iftar yemeğinden önce geçici köy korucuları ile sohbet etti. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duanın ardından, geçici köy korucularına hitaben bir konuşan 3’üncü Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, şunları ifade etti:

“Siirt ilimizin kahraman köy korucuları onuruna düzenlediğimiz iftar yemeğine teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunarım. Meslek hayatım süresince korucu kardeşlerimle birlikte görev yaptım. 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı görevine başladığım tarihten itibaren her türlü faaliyeti sizlerle birlikte icra ettik. Ve etmekteyiz. Siirt ilimizin huzurlu ve güvenli bir bölge olmasında sizlerin katkılarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sizler ülkemize, şanlı bayrağımıza, vatandaşlarımıza ve toprağımıza büyük bir sevdayla sahip çıktığınız için terör örgütü bölgede amacına bugüne kadar ulaşamadı. Maddi imkânlarınız, emeklilik durumunuz, sağlık işlemleriniz, kıyafet ve teçhizat ile ilgili sorunlarınızı biliyoruz. Sayın valimiz ile birlikte girişimlerde bulunduk. Korucularımızın durumlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde iyi sonuçlar elde edileceğine inanıyoruz. Kapımız her zaman tüm arkadaşlarımıza açıktır. Bu duygularımla aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum.“

Geçiçi köy korucuları adına konuşan Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Lütfü Yiğit ise "Ülkemizin birlik ve beraberliğini, milletimizin huzur ve güvenini bozmak isteyen şer odakları, karanlık emellerine asla ulaşamayacaktır. Bu anlamlı gecede bizleri unutmayan ve her zaman yanımızda yer alan, bizlere destek olan sayın valimize, sayın komutanımıza teşekkür ederim." diye konuştu. İftar programı sonunda, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, geçici köy korucularını ve davetlileri kapıda uğurladı.

CİHAN

Yorumlar