Gecekondu yıkımında arbede çıktı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Yenimahalle Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yıkım çalışmaları sırasında gecekondu sakinleriyle görevliler arasında arbede çıktı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
Gecekondu yıkımında arbede çıktı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Yenimahalle Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yıkım çalışmaları sırasında gecekondu sakinleriyle görevliler arasında arbede çıktı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, çok sayıda ev kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılırken, geriye kalan gecekonduları yıkma çalışması da devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren ekipler, sabah saatlerinde geldikleri mahallede gecekondu sakinlerinin direnişiyle karşılaştı. Yıkımı gerçekleştirmekte zorlanan belediye çalışanları, emniyetten yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekipler, gecekondu önünde güvenlik önlemi aldı.

Evlerini yıktırmakta direnen gecekondu sakinleri ile emniyet güçleri arasında tartışma yaşandı. Uzun süren tartışmadan netice alamayan ekipler, gecekondu sakinlerini dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada arbede yaşandı. Çoğunluğu bayanlardan oluşan gecekondu sakinleri güçlükle dışarı çıkarıldı. Bazı mahalle sakinleri de duruma tepki gösterdi. Görüntü geçmeye çalışan bir kişi ile polis arasında arbede yaşandı. Gecekondu sakini ve mahallelinin uzaklaştırılmasının ardından belediye ekipleri çalışmalarına başladı. Evde bulunan eşyalar, belediyeye ait kamyonlara yüklendi.

CİHAN

Yorumlar