Gecekondu algısını yıkmak için Mamak’a yeni logo

Ankara Mamak Belediyesi, ilçedeki gecekondu kenti algısını yıkmak amacıyla yaptığı çalışmalar için yeni bir logo tasarladı.

Google Haberlere Abone ol
Gecekondu algısını yıkmak için Mamak’a yeni logo

Ankara Mamak Belediyesi, ilçedeki gecekondu kenti algısını yıkmak amacıyla yaptığı çalışmalar için yeni bir logo tasarladı.

Kentsel dönüşümde örnek ve öncü bir ilçe olmanın yanı sıra sosyal dönüşüm çalışmalarını da YeniMamak sloganıyla anlatmayı hedeflediklerini kaydeden Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni logonun ilçedeki çalışmaları yansıttığını söyledi. İlçede beş yıl boyunca temel taşı niteliğinde sayılabilecek yatırımları hayata geçirdiklerinin altını çizen Akgül, “Önümüzdeki dönemde de bu temelin üzerinde yükselecek projelerimizle YeniMamak’ı oluşturacağız." dedi.

Akgül, Mamak deyince vatandaşın aklına gecekondu, çöplük ve askeri cezaevi geldiğini, bunun yıllardır şikayet ettikleri ve değişmesini istedikleri bir algı olduğunu ifade etti. Akgül, "Beş yılda yaptığımız çalışmalarla Mamak, gecekonduyla anılan bir ilçe olmaktan çıktı, marka kent görünümüne kavuşma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Çöplük rehabilite edildi, askeri cezaevi de kapatıldı ama bunu insanların aklından silecek yeni bir takım şeylerin konması gerekiyordu. Bu düşüncelerle YeniMamak algısını oluşturmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Yeni logoda insanların ilçede neden yaşaması gerektiğinin vurgularının sıralandığını belirten Akgül, “Yeni logomuzda çevreci, kültürel ve çalışkan bir belediyenin renkleri ve görüntüleri var. Fıstık yeşili çevreci renkler, su damlaları ise yapılan parkları, rekreasyon alanlarını, kültürel tesisleri temsil ediyor. Su damlalarından oluşan yıldız ise Ankara’nın yeni yıldızı YeniMamak’ı anlatıyor.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar