Gebelikte beslenme ve bebeklerde anne sütünün faydaları anlatıldı

Medicine Hospital, nisan ayı seminerlerinde 'Gebelikte Beslenme ve Bebeklerde Anne Sütü' konusunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Gebelikte beslenme ve bebeklerde anne sütünün faydaları anlatıldı

Medicine Hospital, nisan ayı seminerlerinde 'Gebelikte Beslenme ve Bebeklerde Anne Sütü' konusunu anlattı.

Bağcılar Kadın Aile ve Kültür Merkezi’nde yapılan seminere, yeni bebek sahibi olan anneler ve bebek bekleyen anne adayları katıldı. Moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan Medicine Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı ve Eğitimler Koordinatörü Prof.Dr. Mustafa Küçük, "Halkımızın bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Doğum nasıl ki zorlu bir süreç ise, gebelik ve gebelikten sonra da anne-bebek beslenmesi çok önemli. Sağlıklı besinlenme ile nihayetlenen bir hamilelik döneminin ardından anne sütü ile beslenen çocuk istenilen arzu edilen bir durum." diye konuştu. Gebelik ve ilk bebeklik süreçlerinin uzmanlarla takip edilmesi tavsiyesinde bulunan Mustafa Küçük, hastane tarafından 1 yıldır yapılan seminerlerin halka açık mekanlarda da devam edeceğini açıkladı.

Seminerde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Armağan, Çocuk hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. sibel Mercan Kozaklı, Diyetisyen Hacer Madenci, yeni doğan bebek hemşiresi Derya Köksal da söz aldı. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Armağan, hamilelerin bu dönemi nasıl geçirecekleri ve sonucunda sağlıklı bir bebek sahibi olmaları için yapılacak tetkikler, dikkat edilecek konuları sıraladı. Gebelikte sık karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi veren Fatma Armağan, riskli gebeliği de anlattı.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Sibel Mercan Kozaklı, anne sütünün çocuklarda yararına değindi. Anne sütünde birbirinden özel katkı malzemeleri olduğunu kaydeden Kozaklı, anne sütünün bebekler için mucizevi bir mama olduğunu belirtti. Medicine Hospital Diyetisyeni Hacer Madenci de gebelik süresinde neler yenmeli, nelerden kaçınılması konusunda davetlileri bilgilendirdi. 

Seminerin kapanış konuşmasını yapan İşletme Müdürü Mecit Kılınçarslan, Medicine Hospital’ın hamile ve yeni annelere sağlıklı bir yaşam sağlamak adına bu seminerleri daha sık yapmayı planladığını söyledi. Toplumun bu dönemlerde dikkate almadığı hususlarda hatırlatmalar yapan Kılınçarslan, sağlıklı bir gelecek için bilinmesi gerekenlerin komşudan, arkadaştan değil bu işi bilen uzmanlardan alınması gerektiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar