Gazze'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamda şehit olanlar için Sakarya Sapanca'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği (SABED) üyeleri tarafından Rüstempaşa...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamda şehit olanlar için Sakarya Sapanca'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği (SABED) üyeleri tarafından Rüstempaşa Camisi bahçesindeki namazı Osman Şükrü Memi kıldırdı.

Dernek Başkanı Ömer Sevim, yaptığı açıklamada gücü terör, katliam, cinayet, çocuk öldürmek olan İsrail devletinin, bir kez daha Gazzeli müslümanların üzerine bomba yağdırdığını söyledi. Yahudi cinayetleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde Hamas’a yönelik operasyonlar yapan siyonist çetenin, son üç günde onlarca Gazzeliyi katlettiğini vurgulayan Sevim, "Yüzlerce insanı da yaralamış ve yine onlarca evi de yerle bir etmiştir. Küçük bir alana 1,5 milyon insanın mahkum edildiği Gazze şeridi, siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonist ablukadan ötürü olağan hayatın dahi son derece ağır şartlarda sürdürüldüğü bölge, İsrail’in hunharca saldırılarına karşı savunmasız durumdadır." dedi.

Son saldırılarda paramparça olan bebeklerin cansız bedenlerinin görüntüleri dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da emperyalist güç odaklarının bu katliamları bir kenara bırakarak, İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya girmekten çekinmediğini vurgulayan Sevim, "BM gibi uluslararası kuruluşlar ise Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayarak çifte standart uygulamaktadır. Yani Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına cevap vermek görevi, tüm ümmetçe üstlenilmelidir. Son olarak Mısır’da darbeciler ve onlara destek verenlere, Suriye’de şebbihalar ve onlarla birlikte katliam yapanlara ve Filistin’de siyonistlerin cürümlerine karşı dayanışma içerisinde olmak, ümmet bilincinin gereğidir." diye konuştu.

Biraraya gelerek Allah’tan katledilen Müslümanların şehadetlerini kabul buyurmasını dilediklerini söyleyen Ömer Sevim, "Katilleri, zalimleri ve onların işbirlikçilerini lanetliyoruz. Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar