Gazze saldırılarına Yalova’dan protesto

Yalova GÖNÜLDER Platformu öncülüğünde toplanan büyük bir kalabalık grup, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Yalova’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan grup, bir süre İsrail karşıtı slogan attı.GÖNÜLDER Platformu...

Google Haberlere Abone ol
Gazze saldırılarına Yalova’dan protesto

Yalova GÖNÜLDER Platformu öncülüğünde toplanan büyük bir kalabalık grup, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Yalova’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan grup, bir süre İsrail karşıtı slogan attı.

GÖNÜLDER Platformu Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, grup adına yaptığı açıklamada, uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen İsrail'in sivilleri öldürmeye devam ettiğini anlattı. Anlayışlı, şöyle dedi: "Filistin'de çocuklar katlediliyor. Bugün Filistin'de, Gazze'de bütün dünya insanlığını utandırması, başını önüne eğdirmesi gereken tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşanıyor. 2 milyonluk bir halk, topyekun yok edilmeye çalışılırken, bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar utanmazca, ahlaksızca seyrediyor. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler'in (BM) hiçbir kararına uymamış terörist İsrail, insani yardım kuruluşlarının çabalarını da engelleyerek, BM'ye ve bütün dünyaya meydan okurcasına zulmünü ısrarla sürdürüyor. Halkı Müslüman devletler, Arap ülkeleri, Arap Birliği, bütün olan biteni ahlaksızca seyrediyor. Önemli bir kısmı ise seyirci bile kalmayıp İsrail terör devletiyle işbirliği yapma alçaklığını da gösteriyor."

Açıklamanın ardından, kalabalık grup sloganlar eşliğinde Gazi Paşa Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Kalabalığa, çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

CİHAN

Yorumlar