Gazze için iftarlarını simit su ve hurma ile açtılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gazze'de yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla Ümmet İçin Dayanışma Platformu (ÜMİD) tarafından iftar programı düzenlendi. İftarlarını simit su ve hurma ile açan dernek üyeleri ve vatandaşlar yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Gazze için iftarlarını simit su ve hurma ile açtılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gazze'de yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla Ümmet İçin Dayanışma Platformu (ÜMİD) tarafından iftar programı düzenlendi. İftarlarını simit su ve hurma ile açan dernek üyeleri ve vatandaşlar yapılan duaya ise ağlayarak amin dedi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı zulmü ve saldırıları kınamak ve protesto etmek amacıyla Fedader, Özgürder, AGD, Asder, Seçder, Çınar-Der, Erimder ve Memur-Sen’in oluşturduğu Ümmet İçin Dayanışma Platformu üyeleri ve Ereğlili vatandaşlar tarafından tepki iftar programı düzenlendi.

İnönü Parkı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen protesto iftarına çocukları ve eşleri ile katılanlar, yerde oturarak iftar saatini bekledi. Ezanın okunması ile oruçlar açılırken, akşam namazı cemaat eşliğinde anıt önünde kılındı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşma yapan Çınar-Der Başkanı Ömer Faruk Güngör, "Sizler ki ümmet derdiyle dertlendiniz. Rabbim sizleri ve nesillerinizi kendisine kulluk eden yalnız kendisinden korkan ve yalnız kendisine ibadet edenlerden eylesin. Bu akşam burada toplanmamız bizler ve sizler için büyük bir hizmettir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Ömer Faruk Güngör, Gazze için dua yaptı. Dernek üyeleri ve vatandaşlar yapılan duaya ise ağlayarak amin dedi. CİHAN

Yorumlar