Gazipaşa Ovası Sulama Barajı'nın temelini 2 bakan attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Ovası sulama hattının temel atma törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazipaşa Ovası Sulama Barajı'nın temelini 2 bakan attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Ovası sulama hattının temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, "Biz hizmete talibiz onlar gibi montaj ve kaset peşinde değiliz.” dedi.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Bakan Eroğlu, Bakan Çavuşoğlu ile Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, kurum amirleri ve vatandaş katıldı. Halk oyunları ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşması yapan DSİ Genel Müdürü Özkaldı, barajı ve sulama hattını 2016 yılında faaliyete gireceğini belirtti. Barajın bitmesi ile 47 bin 400 dekar alanın suya kavuşacağını söyledi. Gazipaşa ilçesinde derelerin ıslahı tamamlandı.” dedi.

    Vali Öztürk ise “Gazipaşa'nın seracılık ve muz yetiştiriciliğindeki önemi vurgulayarak karadan havadan ulaşımın sağlandığını ve Gökçeler Barajı'nın da bitmesi ile yıllarca alamadığı hizmeti almış olacak.” şeklinde konuştu.

    "GAZİPAŞA HAYALLERİNE KAVUŞUYOR"

    Öztürk'ün ardından kürsüye çıkan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın yıllarca unutulmuş ve ihmal edilmiş bir ilçe olduğunu söyledi. 30 yıldır hayal edilen barajı 2016 yılı temmuz ayında bitiriyoruz. Gazipaşa Havalimanı unutulmuştu. Cihazları sökülmüş, başka yere götürülmüştü. Burayı açacağız dedik, ne teknoloji varsa getireceğiz, Avrupa ve Türkiye'den uçakları getireceğiz dedik. Gazipaşa'ya Avrupa'nın her yerinden uçaklar geliyor. Türkiye'den uçaklar geliyor. Gazipaşa'ya Başbakanımız indiği zaman orada 'Dik dur eğilme Gazipaşa seninle' demiştiniz. Gazipaşa AK Parti iktidarı sayesinde hayallerini kavuşuyor. Başbakanımızdan da size bir müjde daha 500 metre daha pistimiz uzatılacak ve ülkenin her yerinden uçak inip ve kalkacak. Tarım kenti olan ilçemizde kargo uçakları da pistin uzatılması ile birlikte inip kalkacak.” dedi.

    Bakan Eroğlu’na Gazipaşa insanının çok dürüst ve çalışkan olduğunu söyleyen ve hemşehrileri ile gurur duyduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Gazipaşalı eğitimlidir ve okur eğer geri kalmış ise bu Gazipaşalının suçu değildir. Fırsatlar verildiği takdirde hemşehrilerim kılı kırk yarar ve yapamayacağı ve üstesinden gelemeyeceği şey yoktur. Bizlerde her türlü hizmeti getirerek yaylalar dahil olmak üzere hiçbir eksiğini bırakmayıp yatırımın fazlasını yapacağız. Balıkçıları unutmadık. Balıkçı barınağını da yapıyoruz. Hastalarımızı unutmadık. En iyi hastaneyi yapıyoruz. İlçede huzur ve refah bir ortam sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

    "ONLAR MONTAJ VE KASETLE UĞRAŞSINLAR"

    Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, daha önce temelini atmaya geldiği Gökçeler Barajı'nın bugün sulama hattı temelini atacağını söyledi. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Gazipaşa'nın yiğitleri, hanımefendileri çok çalışıyor. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Başbakan Erdoğan'ın Anamur'a geçmek için kullandığı Gazipaşa Havaalanı'nda kendisine "Bu ilçe halkı çok çalışkan. Buraya baraj yapalım, bu hizmet boşa gitmez" dediğini söyleyen Eroğlu, "Başbakan bana Gökçeler Barajı'nı hayata geçirmemi emretti. Ben de küçük bir baraj zannediyordum ama dev bir barajmış. 30 yıl 40 yıl öncesi yapılması gereken bir barajmış. İhtiyacın ne kadar önemli olduğunu şimdi anlıyoruz ve biran önce Gazipaşa bu barajı kazandıracağız. Sizlerin adına baraj ihalesini alan firmadan söz alıyorum eğer gününde gerçekleşmez ve 1 gün bile gecikse 12 derslik bir sınıf sözü versin. Bizler de bu işin takipçisi olacağız. 12 sınıf derslik yerine gününde bitirilmesi ve saatinde bitirilmesini temenni ediyoruz. Gerekirse 3 vardiya çalışalım rekor kıralım istedim. İnşallah bugün temelini atıyoruz. 2016 yılına hepsini yetiştireceğiz. Öncelikle şunu belirteyim. Biz sizi seviyoruz. Bazıları laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz. Bazıları montaj kaset üretiyor. Biz baraj yapıyoruz. Onlar montaj kasetlerle uğraşsınlar, biz hizmet yapalım. Onlar boşuna uğraşa dursunlar, işte millet var. Gazipaşa'nın yiğit insanları var. Gücünü şeytandan, komplolardan alanlar düşünsün. Biz Rabbimize güveniyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için bir gururdur." diye konuştu.

    Yolsuzluk yaptığı söylenen AK Parti iktidarının yaptığı hizmetleri anlatan Eroğlu, "Değerli kardeşlerim hatırlayın paramızın yanında 6 sıfır vardı. Tamamen atıldı. IMF'e borcumuz vardı. Bizden önce 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Bu borcu ödeyen kim? Hükümetimiz ödedi. Buranın yiğit insanları geçmişte hakikaten bir IMF geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanır. Kırmızı halılar serilirdi. Başbakanımız şunu söyledi. 'Biz büyük bir milletiz. Size bizim şartlarımızda standby anlaşması imzalarız' dedi. Onlarda Türkiye'de kriz var bize yalvaracaklar diye düşündüler. Biz borcumuzu ödedik, yolumuza borçsuz devam ediyoruz. Şimdi IMF'e 5 milyar dolar borç vermek üzere Bakanlar Kurulu'nda görüştük. Bakanlarımız acıdılar bunlara yazık olur verelim dediler ve verdik. Merkez Bankası'nı para ile doldurduk. 13.5 katrilyon borç vardı bunları biz ödedik. Başbakanımız Devletin millete borcu olmaz ve 3.5 katrilyon para ödendi. İmar bankasının sahipleri Paris’e kaçtı onların borcunu da vatandaşa biz ödedik. Geçmişteki tüm borçları kapatığımız kibi merkez bankasına para doldurduk. İster montaj kaset yapsınlar, ister iftira atsınlar. Bu milletin hakkını yedirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

    Konuşmanın ardından Gökçeler Barajı şantiyesinde Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ile canlı bağlantıya geçildi ve sulama hattının ilk borunun konulması ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndan düğmeye basılarak temel atıldı. CİHAN

Yorumlar