Gazipaşa Havalimanı'nın pist uzunluğu güvenlik için 500 metre uzatılıyor

Bakanlar Kurulu'nun, Gazipaşa Havalimanı'nda pist uzatma çalışmalarına yönelik kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı'nın pisti, güvenliğini artırmak ve daha büyük gövdeli uçakların inebilmesine...

Google Haberlere Abone ol
Gazipaşa Havalimanı'nın pist uzunluğu güvenlik için 500 metre uzatılıyor

Bakanlar Kurulu'nun, Gazipaşa Havalimanı'nda pist uzatma çalışmalarına yönelik kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı'nın pisti, güvenliğini artırmak ve daha büyük gövdeli uçakların inebilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 2000 metreden 2 bin 500 metreye çıkarılıyor.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kamulaştırma kararı Remi Gazete’de çıkan yazıda 2014/6104 sayılı kararı şu şekilde: “Uçuş güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla ekli harita ve listede belirtilen taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 13/2/2014 tarihli ve 390 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/3/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.” Pistin büyütülmesi için Gazipaşa-Kahyalar Mahallesinde yaklaşık 145 bin metrekarelik tapulu alanının 71 bin metrekaresinde acele kamulaştırma yapılacak. Böylelikle Havaalanı pistinin de 2 bin metreden, 2 bin 500 metreye çıkarılması sağlanacak.

Alınan karar gereği Gazipaşa Havalimanın mevcut 2 bin 600 metrekare olan terminal binası, 6 bin 400 metrekareye çıkarılıyor. Şuan ki hali ile 3 uçak park alanı da 6 uçak kapasitesine, Kontuvar sayısı 6'dan 15'e, x-ray 2'den 4'e, pasaport bankosu da 4'ten 8'e çıkarılacak. Apronun genişletilmesi, terminalin büyütülmesiyle Gazipaşa'nın yıllık yolcu kapasitesi en az 1,5 milyona çıkmış olacak.

TAV Gazipaşa Genel Müdürü Cengiz Aşıklı, “Pistin uzaması ile alakalı bilgi Resmi Gazete’de yayınlandı. Pist 2000 metreden 2 bin 500 metreye uzatılacak bu da güvenliğin artması ve daha büyük uçakların inmesi demektir. TAV Genel Müdürlük'ten şuan herhangi bir bilgi gelmedi fakat en kısa zamanda gelir ve çalışmalar başlar” dedi.

CİHAN

Yorumlar