Gaziosmanpaşa’da İETT ve itfaiye aracına molotoflu saldırı

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde eylem yapan bir grup, belediye otobüsü ile itfaiye aracını ateşe verdi. Osmanbey Caddesi üzerinde belediye otobüsünü durduran göstericiler, yolcuları aşağıyı indirdikten sonra ellerindeki molotofları...

Google Haberlere Abone ol
Gaziosmanpaşa’da İETT ve itfaiye aracına molotoflu saldırı

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde eylem yapan bir grup, belediye otobüsü ile itfaiye aracını ateşe verdi. Osmanbey Caddesi üzerinde belediye otobüsünü durduran göstericiler, yolcuları aşağıyı indirdikten sonra ellerindeki molotofları otobüse atarak ateşe verdi. Eylemlerini devam ettiren grup, Fatih Caddesi üzerinde de otobüs yangınına müdahale için gelen itfaiye araçlarına el koyup ateşe verdi.

Birbiri ardına gerçekleşen eylemler saat 18.15 sıralarında başladı. Karayolları Mahallesi Osmanbey Caddesi üzerinde seyir halindeki İETT otobüsü, yüzleri maskeli kişilerce önü kesilerek durduruldu. Otobüs şoförü ve içerisindeki yolcuları indiren göstericiler, ellerindeki molotof bombalarını fırlatarak otobüsü ateşe verdi. Kısa sürede alevlere teslim olan otobüse itfaiye ekipleri müdahale etti. Fatih Caddesi girişinde çöp konteynerleri ile barikat kuran göstericiler, takviye için gelen bir itfaiye aracına el koydu. Ellerindeki molotof bombalarını itfaiye aracına fırlatan göstericiler, bu aracı da ateşe verdikten sonra ara sokaklara dağıldı.

Bir süre yanan itfaiye aracı, göstericilerin bölgeden uzaklaşması sonrasında gelen bir başka itfaiye ekibince söndürüldü. Devam eden eylemler sebebiyle TOMA aracı ve Çevik Kuvvet polisleri de, itfaiye ekiplerinin yakınında bekletildi.

İETT otobüsünün kullanılamaz hale geldiği yangınlar sırasında itfaiye aracında da büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından her iki araç da çekici marifetiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

CİHAN

Yorumlar