Gaziosmanpaşa’da film gibi operasyon

Gaziosmanpaşa’da kavga ve hırsızlık olayının araştırmak için gittiği iddia edilen polislerin silahlı saldırıya uğradığı ihbarı emniyeti alarma geçirdi. Mahalleyi ablukaya alan polis ekipleri, çelik yeleklerini giyerek bir binaya operasyon...

Google Haberlere Abone ol
Gaziosmanpaşa’da film gibi operasyon

Gaziosmanpaşa’da kavga ve hırsızlık olayının araştırmak için gittiği iddia edilen polislerin silahlı saldırıya uğradığı ihbarı emniyeti alarma geçirdi. Mahalleyi ablukaya alan polis ekipleri, çelik yeleklerini giyerek bir binaya operasyon yaptı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçtıkları otomobile Kınalı Gişeleri’nde yakalandı. Olayın ise polise saldırı olmadığı iki kişi arasındaki silahlı kavga olduğu anlaşıldı.

Olay, Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Büyük Yıldız Sokak’ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler dün gece bir otoparktaki kumaş yüklü kamyoneti çaldı. Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme yapmak üzere bugün söz konusu otoparka geldi. Bu sırada kimliği belirsiz bir şahıs, otopark görevlisine ateş etti. Olayı gören vatandaşlar otoparkta bulunan polislerin silahlı saldırıya uğradığı ihbarında bulundu. Polis telsizinden geçen anonslarla olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Saldırıda bacağından yaralanan otopark çalışanı hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs ise havaya ateş ederek kaçtı.

Yaşanan olay üzerine onlarca polis, otoparkın çevresindeki sokakları giriş ve çıkışa kapattı. Mahalleyi adeta ablukaya alan polisler, saldırganın saklandığından şüphelendiği bir eve operasyon yaptı. Çelik yelek giyen sivil ve resmi ekipler, tabanca ve uzun namlulu silahlarla içeri girdi. Bazı polisler de evin balkonuna tırmanarak balkon kapısından eve girdi. Yapılan aramalarda şüpheli şahıs bulunamadı.

Polisin yaptığı araştırma sonucu şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakası belirlendi. Polis, plaka tanıma sistemi aracılığı ile otomobilin son olarak TEM Otoyolu’na çıktığını tespit etti. Mahmutbey Gişeleri’nde uygulama yapan trafik polisleri şüphelilerin bulunduğu aracı durdurmak istedi. Otomobili polislerin üzerine süren şahılar Edirne istikametine kaçmaya devam etti. Kovalamaca Kınalı Gişeleri’nde önlem alan polislerin yolu kapatmasıyla son buldu. Otomobilde bulunan biri kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri ise otopark ve çevredeki tüm sokaklarda boş kovan ve delil araması yaptı. Yapılan inceleme sonucunda olayın polise saldırı olmadığı, iki kişi arasında yaşanan silahlı kavga olduğu anlaşıldı.

CİHAN

Yorumlar