Gaziden Bakan’a: Apo önümüzdeki Ramazan dışarıda olacak mı?

Terör gazisi Mete Kurt, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, çözüm süreci konusunda endişeli olduklarını ifade ederek, “Apo önümüzdeki ramazan dışarıda olacak mı? sorusunu yöneltti. Yıldız, böyle bir şeyin olmayacağını...

Google Haberlere Abone ol
Gaziden Bakan’a: Apo önümüzdeki Ramazan dışarıda olacak mı?

Terör gazisi Mete Kurt, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, çözüm süreci konusunda endişeli olduklarını ifade ederek, “Apo önümüzdeki ramazan dışarıda olacak mı? sorusunu yöneltti. Yıldız, böyle bir şeyin olmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valiliği’nin şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftar programına katıldı. Yemek sonrası şehit yakınları ve gazilerin masalarını dolaşan Bakan Yıldız, 1999’da Tunceli’de girdiği çatışmada iki ayağını kaybeden gazi Mete Kurt ile kısa süre sohbet etti. Sohbet sırasında Kurt, çözüm süreciyle ilgili endişeli olduklarını dile getirdi. Süreçte yanlışlıklar yapıldığını anlatan Kurt, “Abdullah Öcalan önümüzdeki Ramazan dışarda olacak mı?” diye sordu. Bu işin o kadar kolay olmadığnı belirten Bakan Yıldız, Abdullah Öcalan için “cani” ifadesini kullandı. Yıldız, “Önümüzdeki Ramazan Öcalan dışarda olmayacak. Hiç birimiz bu ülkeyi diğerimizden daha az sevmiyor. Tartışmalar var. Bu sıkıntının ortadan kaldırılmasıyla alakalı inşallah hep beraber uğraşacağız. Apo caniyse canidir. Müsterih olun.” cevabını verdi.

Sohbet sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan terör gazisi Mete Kurt, teröristlerle girdiği çatışmada iki bacağını kaybettiğini söyledi. Çözüm süreci konusundaki endişelerini Bakan ile paylaştığını anlatan Kurt, “Sadece biz değil tüm Türk milleti bu konuda huzursuz. Çünkü verilen tavizlerin sonu gelmiyor. Bu tavizlerin en son sürecinde de caninin ev hapsi adı altında çıkarılacağı konusunda kuvvetli duyumlarımız var. Önümüzdeki Ramazan Öcalan dışarda olacak mı diye sordum. O da müsterih olmamız gerektiğini söyledi.” diye konuştu. Cevaptan tatmin olup olmadığının sorulması üzerine de Kurt, “Biz sürekli yüz yüze bakacağız. Onun için müsterih olmak istiyoruz. Bu sözün de takipçisi olacağız” dedi.

Bakan ile gazi arasında geçen sohbeti MHP Gurup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da dinledi. CİHAN

Yorumlar