Gaziantep’teki Patriot taburunda görev değişimi gerçekleşti

Gaziantep'e konuşlandırılan ABD Patriot Hava Savunma Sistemi Taburu'nda devir teslim töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’teki Patriot taburunda görev değişimi gerçekleşti

Gaziantep'e konuşlandırılan ABD Patriot Hava Savunma Sistemi Taburu'nda devir teslim töreni yapıldı. 'Ölümcül Vuruş' olarak adlandırılan 2/3 Taburu, görevi 5/7 'Korkusuzlar' taburuna devretti.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın brifing salonunda gerçekleştirilen törene; ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Donald Campbell, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Kahramanmaraş'taki Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Albay Bernd Stöckmann, Adana'daki Patriot Hava Savunma istemi Komutanı Albay Eric Abma ile diğer ilgililer katıldı.

ABD'nin Avrupa'daki patriot bataryalarından sorumlu komutan Albay Greg Brady, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki törende yaptığı konuşmada, ABD askerlerinin her an göreve hazır olduğunu belirtti.

NATO görevi sırasındaki desteklerinden dolayı Alman, Hollanda ve Türk yetkililere teşekkür eden Brady, "Göreve her daim hazır olan birliklerimize teşekkür ediyorum. Güven ve dayanışma içerisinde olduğumuz Alman, Hollandalı ve Türk meslektaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Bu güven ve koordinasyon beraberinde başarıyı getirecektir. Korkusuzlar birliğimiz de Ölümcül Vuruş gibi görevini en iyi şekilde yapacaktır. Burada görev yapan askerlerimizin aileleri de büyük bir fedakarlık ve katkı ortaya koymuşlardır. Onlara da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Görevi devralan bayan Yarbay Lisa Bartel de "Korkusuzlar taburunun ekserleri ve liderleri: Öğrendiklerinizi benimseyin ve uygulayın. Görevinizin dinamiklerine adapte olmaya devam edin. Karşılaşacağınız zorluklara hazırlıklı olun. Bizim işimiz, Ölümcül Vuruş taburunu uğurlamak ve onların geçtiğimiz yıldan bu yana öğrettiklerini üstlenme vaktidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yarbay Dewber, görevini Yarbay Bartel'e devretti. Hep birlikte okunun ülke marşlarının ardından dua edildi.

ABD'nin 300 piyade askerinin yer aldığı Patriot Hava Savunma Füze Bataryası'nın konuşlandığı piyade taburu, 11 aydır Gaziantep'te NATO birliği kapsamında görev yapıyor.

CİHAN

Yorumlar