Gaziantep’te, Soma protestosu

Gaziantep’te, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasıyla ilgili protesto yürüyüşü yapıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüşte, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı binası önüne siyah çelenk...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te, Soma protestosu

Gaziantep’te, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasıyla ilgili protesto yürüyüşü yapıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüşte, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakıldı.

Emek Platformu bileşenleri, Eğitim-Sen, KESK, DİSK ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı protesto gösterisi Yeşilsu’dan başladı. Burada toplanan kalabalık, Soma’da hayatını kaybeden işçileri andı. Pankartlarla, yaşanan olaydaki ihmali kınayan katılımcılardan birçoğunun da baret takıp, kömür karasını yüzlerine çaldığı görüldü. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık, hükümeti istifaya çağıran sloganlar attı. Yeşilsu’dan AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı’na kadar yürüyen kalabalık, burada da oturma eylemi yaptı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin sıkı güvenlik önlemleri aldığı parti önünde KESK adına konuşan Eğitim-Sen Gaziantep İl Başkanı Ali Ersönmez, “AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde, 12 bin işçi yaşamını yitirdi. Soma'da yaşanan katliam ise bugüne kadar yaşananların en son ve an acı halkası olmuştur. Türkiye’de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi, iş cinayetine kurban gitmesine rağmen bizim, demokratik kitle örgütlerinin, sendika örgütlerinin uyarılarına rağmen, bugüne kadar kamuoyu oluşturmamıza rağmen hiçbir önlem alınamamış, göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşulları ile ilgili en temel sorunlar gözardı edilerek katliam gibi cinayetlere resmen davetiye çıkarılmıştır. Soma’da yaşanan bu cinayetin temel nedeni yıllardır bütün itirazlarımıza rağmen ısrarla hayata geçirilen özelleştirme ve taşeron çalıştırma sisteminin resmi devlet politikası haline getirilmesidir. Bugüne kadar yaşanan işçi cinayetlerinde olduğu gibi son olarak Soma’da yaşanan katliamın sorumlusu, güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbiri almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve AKP’nin ta kendisidir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar